Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Otmjeno propadanje

Čim smo čuli da će premijer počastiti velikodušno nas penziće za Uskrs iskoristili smo subotu i unaprijed zahvalni potrošili prvu uskrsnicu od naše dvije, nije doduše trebalo previše truda. Povrh svega nisam obnovio svoju zalihu tamnih čokolada, jer natpis s cijenom ispod 1 eura istina još stoji, ali polica zjapi prazna. Zato je drugaricu zatekla prekrasna domaća teletina kod poznatog mesara, usudila se pitati, jel množe dvije što je moguće tanje šnicle, majstor se potrudio, dvije dosta dugačke 25 deka, prvi luksuz. Baš nas je obradovalo, meni jedini problem, što umjesto drijemanja i čekanja ručka, takve primjerke ja termički obrađujem. Opet je bilo negodovanja, svi misle da se pravim važan, jer ja svoje primjerke uopće ne začinim, a meni je grijeh kvariti takvo meso. Moj prijatelj jučer opet nije bio dobro, danas je dobio nakon opet ne baš pravog dijetnog obroka za desert par sitnih komadića telca od mene.
Vidio sam ja, osjetio, da je drugarica još neko iznenađenje iz dućana pripremila za nas dvojicu, uz zadnja dva pakiranja čokoladnog kornet sladoleda, opasno mešetare s tom robom, danas je ipak u trećem supermarketu u prolazu upecala pet-šest Dolina tekućih jogurta. Nisam se zamarao što još tu ima za nas, Jin je dobio dia slasticu,odmah sam shvatio da su i graham peciva bila na akciji, nije me ovo drugo zanimalo u iščekivanju rada na telećem odresku. Ipak dok sam pekao na laganoj vatri pazeći da ne iscuri dragocjenog soka primijetio sam provirivanje specijalnog sira iz torbe, aha, Gorgonzola, dobitnički sam izustio, šipak, drugarica se s guštom nasmijala, ma čini mi se čak da je Roquefort čak jeftiniji, jebote, imamo Roquefort original :D. Nije me iznenadilo da je i jeftiniji od drugih lošijih sireva, pa koliko je samo prosječna janjetina skuplja od domaće teletine, narod voli...

Post je objavljen 29.03.2025. u 18:34 sati.