Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

"Genijalne ideje"

Hrvatskom biseru Dubrovniku je pripala neopisiva čast da u njemu Zelenski, gradu i svijetu, obznani ključnu točku njegovog "Plana pobjede". Ključna točka tog plana je genijalna Zelenkova ideja da se Ukrajina primi u Nato savez.
Zelenko nas tom idejom šokira svojih dobrih 2-3 godine, a prije toga, njemu slični, od 2014 godine, a prije toga od stvaranja tog saveza, kao "tajni plan" za koji SSSR nije trebao da čuje ;)
Ulazak u Nato je bio "tajni plan" svih rusofobnih država koje sa sjeverozapada okružuju majku zemlju. Trenutni "tajni plan" za liječenje teške bolesti rusofobije, za koju nema lijeka ni cjepiva, leži u ideji da Amerikanci prvi napadnu, a zatim će svi hrabri neliječeni bolesnici, jurišati glavom bez obzira (naprijed ili nazad, ovisno o situaciji).

Možda griješim ali, ideja da netko drugi ratuje umjesto tebe, i nije baš tako genijalna. Da su Nato zemlje imale muda ratovati protiv Rusije, primili bi Ukrajinu u svoj savez već odavno. Ipak izgleda da je ideja bila vidjeti kako će to Ukrajina s njihovim "moćnim oružjem", pa tek onda procijeniti vlastite šanse. Ispalo je da je procjene vlastitih šansi, nakon svega viđenog, jednaka nuli, pa Zelenski seljaka svoju "genijalnu ideju" od Washingtona preko Brisela do Dubrovnika, te ga danas očekujemo kako svoju propovijed promovira na vlastitom štandu benkovačkog sajma.

Zapad ovih dana ima sasvim drugu "genijalnu ideju", ali i ta je u Zelenkovom stilu, ono kad te očaj tjera da se sve više glupiraš.
Ideja je, učiniti nešto (bilo što) što bi natjeralo Rusiju da sjedne za pregovarački stol i, u zamjenu za određene privremene ustupke nekih Ukrajinskih teritorija, dopusti Ukrajini ulazak u Nato.
Problem jest u tome što zapad ne može učiniti baš ništa što bi navelo Rusiju na taj ustupak, jer Rusija nije sa zapadom ovce pasla..
jer Rusija nikad više neće biti naivna i vjerovati ikome išta...
jer Rusija nije izgubila preko 100.000 vojnika, kako bi Ukrajina ne kraju ipak ušla u Nato i dovela nuklearno oružje na vrata Moskve i St Petersburga..
jer Rusija danas ne pobjeđuje samo na bojnom polju već i na geopolitičkom i ekonomskom..
jer se Rusija nije pokazala država sponzor terorizma i genocida poput SAD-a, a što, izvan bolesnog zapada, priznaje cijeli svijet
a što se jasno ovih dana vidi na općoj skupštini UN-a.



Post je objavljen 10.10.2024. u 11:14 sati.