Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Bila mi je suđena

Kad sam prije skoro dvije godine, žonglirajući na monociklu, doživio epifaniju i duhovno prosvjetljenje spoznajom svog Boga, nisam ni slutio da ću naletjeti na nepremostiv prepreke.

Upoznavši tog starog Boga, koji je više od boga jer ona je i slon, i željan velikog bogatstva, počeo sam joj se moliti riječima..
Om Namo Siddhi Vinayakaya Sarva kaarya kartrey Sarva vighna prashamnay Sarvarjaya Vashyakarnaya Sarvajan Sarvastree Purush Aakarshanaya Shreeng Om Swaha

Nažalost od bogatstva ni "b". Ubrzo sam shvatio da je moja molitva bila upućena zraku i zidu, jer nisam imao prisutnost lika svog obožavanja.
Dao sam se stoga, u bjesomučnu potragu za svojim "slonićem tonićem" obašao sam sve dostupne trgovine pizdarija i đinđulija, ali sreće nije bilo. Požalio sam na tempus fugit svoje davne šetnje Madrasem čiji su izlozi bili prepuni figurica bogova i demona, pa je sigurno među njima bila i moja Ganesha.

Ali Ganesha je meni bila suđena!

Nakon bezuspješne potrage, životom razočaran i duhovno ispražnjen, napokon mi se prikazala.
Stajala je na podu ispod jednog alepskog bora tamo nekog vlaškog sajma, 20 cm mesinga, od hladne zemlje zaštićena tek tankom dekom. Oko nje zahrđale glupost i beskorisno smeće, bilo je tužna i zamazana, al kao da se nasmiješila kad sam je nježno uzeo u ruke i kao molitvom pitao prodavača, koliko?" Rekao je 15! A ja, onako na sedmom nebu, odgovorih " 16?", "može i 18 odgovori on".
Dao sam mu 15, al iskreno, dao bi mu i 150.

Sad se molim svojoj Ganeshi za bogatstvo zdravlja i zdrave pameti.

DEV DEV MAHAARANYA MATA VARUNA PITA SHANDILAGOTRAVAHANABHU AGNI SWAHA AUM VIDHYA KLIM KLIM KATU SVAHA SARVANSA SIDDHINAM SWAHA OM HAM SHAM SHAM LOKAJAJA SWAJADAUZHADAUZHADA.


Post je objavljen 12.09.2024. u 11:34 sati.