Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Tri vječna pitanja

Kažu da tko ne voli pse, ne voli ni ljude.
Nisam ljubitelj pasa, ako su tvoji, prevelika su obaveza, ako su tuđi, samo laju na tebe, žele te ugristi il ti se popišati na cipelu.
S druge strane, zašto bi itko volio ljude? Ljudi su grozni!


Kažu da ljude muče tri pitanja..
Postoji li bog?
Ima li života poslije smrti?
Jesmo li sami u svemiru?


Kažu također da, kad bi imali odgovore na ova pitanja, sve bi bilo drugačije.

Čisto sumnjam.


Odgovorna ova tri pitanja možete naći u bibliji, bez obzira jeste li vjernici ili ne.


U bibliji postoji tip, za kojeg "svi" kažu da je bog, osim same biblije, jer u bibliji apsolutno nigdje ne piše da je on bog.
Jahve je u bibliji tip koji sam sebe zove ratnikom, tip koji voli puno piti i tip koji voli djevice.
Nakon jedne bitke, kad se dijelio plijen, Jahve je dobio 17 djevica, a kako iz biblije znamo da su u to doba djevojčice rano stupale u brak i u intimni odnos, znamo i da je Jahve bio pedofil.

I tu vam je odgovor "postoji li bog" (bar onaj biblijski).


Na drugo pitanje je vrlo jednostavno odgovoriti, Jahve u Starom Zavjetu nigdje, nikad i nijednim slovom ne govori o životu poslije smrti.
Stoga, ako vjerujete u bibliju i Jahvu, shvaćate da takav život ne postoji. Ako ne vjerujete ni u bibliju ni u Jahve, shvaćate da o tome nitko ništa ne zna, a kad dođe dan da saznate, tada će biti prekasno da se žalite.


I na kraju "jesmo li sami?", pa biblija je puna jasno opisane tehnologije neprimjerene dobu o kojem priča, od letjelica do komunikacijskih aparata.
Meni je ipak najzanimljivija priča kako je Jahve imao nekakvu "cijev" (termin koja se i danas koristi, "duga cijev, kratka cijev") pa kad bi je uperio u nekog, iz nje bi izlazili stršljeni i izazivali teške opekline ili smrt pri dužoj izloženosti (ili je Jahve stavio fazor na omamljivanje).


Eto vam stoga odgovore na tri pitanja koja "muče čovječanstvo", jeli vam se što promijenilo u životu?




Post je objavljen 30.01.2024. u 11:28 sati.