Rozen torta je kolač koji se jako lako pravi ako kupimo
gotove kore, 8 kora 20×30 cm.
Pripremite nadjev:
U 200 ml mlijeka dodati 170 g šećera, provriti, dodati 400 g
samljevenih oraha i 5 vanili šećera. Vrućem dodati 250 g
maslaca i odmah filovati.
Korice pokvasiti neslađenim mlakim mlijekom i filovati.
Na donju koricu razmazati 4 kašike fila i staviti drugu,
pritisnuti, pokvasiti mlijekom, filovati sa 4 kašike fila
i tako ponoviti 7 puta.
Osma kora ide na vrh, kvasi se mlijekom, pa se preko
svega stavi alufolija i pritisne težom tečom i ostavi na
sobnoj temperaturi sat-dva pa u hladnjak preko noći.
Sutradan se odsjeku krajevi i torta glazira.
Glazura:
Umutiti 400 g prah šećera sa sokom polovine omanjeg
limuna, nekoliko kapi ekstrakta maline i 3-4 kapi
ulja. Dodavati kap po kap vrele vode i mutiti do pjenastog.
Prekriti gornju površinu torte.
Torta se ostavi na hladnom da se glazura stegne. Sjeći kocke.
Post je objavljen 13.12.2023. u 06:03 sati.