Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

Prosinac

Opet je prosinac. Za mene na samom početku krenu rođendani prijatelja, familijski, obiteljski. I kao to nije dosta jer imamo imendana, Barbara, Nikolina, Lucija, Božica, Ivana, Tea, Stjepan. Puno je tu veselja i prisjećanja, o poklonima neću ovaj put.
Dakle prosinac. Prosinac u gradu krene nekim čudnim ludilom trošenja, užurbanim naguravanjem po trgovinama jer Božić će već sutra, a ispod bora treba nešto staviti. Promatram, doduše samo preko ekrana jer nastojim ne ići ili što manje ići u te centre prepune maminovca. Još su prošlog mjeseca lampice upaljene, pušta se blagdanska glazba i sve se čini da ljude uvuku u raspoloženje kupovanja.
Bili su ili još uvijek jesu crni petci, kao sve je jeftino i baš vam treba fina topla dekica, treba vam madrac protiv grinja, ručnici fini mekani (do prvog pranja), razne zdjele, i ukrasi.
Izbjegavam, sve to izbjegavam ne zato što bih kupila, ne, jednostavno se ne osjećam ugodno. Kao da sam prisiljena iako znam nisam, samo taj osjećaj svega toliko što stvarno ničemu ne služi ili tek samo za jedan Božić, jednu novu godinu koja će ostati ista kao i prethodna uz češće promjenom na slabije no što je prošla bila, bar kod nas.
Opet taj prosinac koji kod mnogih izaziva euforiju, što veseljem, a što običajno. I svi računaju kako će u siječnju uspjeti srediti nered koji su si dozvolili napraviti u prosincu. Naši, zapravo je pitanje čiji, vlasnici trgovina računaju da nam u prosincu otpuste sve kočnice i vesele se vidjeti naše eure u njihovim džepovima.
Svi smo postali ozbiljno bolesni po dijagnozi peglanja kartica. Tako je lako samo prisloniti karticu na čitač i sretno izgurati kolica iz trgovine jer s karticom imamo osjećaj puno veće kupovne moći nego gotovinom.
Ne znam što će biti kada se u potpunosti uvede digitalni novčanik? Hoće li tada vlast diktirati što ćemo smjeti, a što ne. Pa eto prosinac je i onima koji se vesele toj predblagdanskoj raskoši po šoping centrima želim da uživaju maksimalno s dozom opreza jer nakon potrošnje opet će doći pitanje kako dalje!




jedna mandala u tehnici quiling, na pleksiglasu, okvir od pet lipa

Post je objavljen 02.12.2023. u 13:56 sati.