Kada sam danas vidio novine , smislio sam ovaj tekst - jer Nijemci cesto jedu taj avokado, dok mi za gablec izvadimo špek ili slično
...,...
Slika iz novina
Razgovarali smo sa tri "Seniora" i pitali da nam otkriju svoju tajnu kako su fit u tako odmaklim godinama.
Da pokušam skraćeno opisati što su rekli ...
Svo troje su ispričali svoje priče
Svatko od njih ima i svoju "tajnu " kako ostati tako mlad i zdrav u starosti
Ali i na kraju ispovijesti, ispalo je da imaju i nešto zajedničko svi - naime, kažu kako su jeli avokado od djetinjstva. I na poslu i doma i svuda.
Pitali smo ih kako su nabavljali avokado nekada, i da li ga je bilo uvijek ...kako je bilo npr u doba ratnih 1940-tih?!
Elisabeth kaže da je sreća to što se rano udala za pilota , koji je baš vozio ture u tople krajeve i tako dovozio njoj avokado.
Dodala je još i da je tajna dugoročnog života to što je u radnom vijeku išla na bolovanje redovito , dok je bila zdrava , radi prevencije i za svaki slučaj.
Gabor kaže da je njegov djed bio kemičar , izumitelj i zaljubljenik u zemlju i tako je davnih godina u podrumu napravio plantažu avokada, a Gabor kasnije nastavio posao.
Dodao je još i da je na poslu imao kolegu balkanca koji je donosio često špek i rakiju i znali su se i zarakijat na poslu .
Helga pak kaže da je kao mala gledala kako djed često peče rakiju u dvorištu.
Imali su bakreni kotao i radili su rakiju od svega i svačega.
Kako su djed od Gabora i djed od Helge dva susjeda bili nekad, tako je i Helga znala za avokado.
Helga je otišla i korak dalje , nastavila je peči rakije i nakon djeda koji je još davne 1867. ispekao prvu rakiju od avokada
Sada je Helga vlasnica brenda: