Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

mate bjelačka i rasizam duginih boja

Nekako uporno ovih dana slušamo iz Brazila optužbe da smo rasisti i ljutito nam jebu mate bjelačku. Možemo prihvatiti da su ljuti, ali takve optužbe smo slušali i prije, pogotovo iz Francuske. Rasisti smo zato što nemamo nijednog crnca u reprezentaciji. Iste optužbe se ne čuju za reprezentaciju Japana, mada, nije na meni da sudim, ali znam da je narod Japana jedan od žešćih rasista na globusu.

Zašto Brazilci i Francuzi imaju toliko crnaca u svojim sportskim ekipama, a Hrvati ne?

Crnci su u Brazil došli kao robovi, a nijedno se robovlasničko društvo ne može održati bez duboko ukorijenjenog rasizma.

Francuze imaju crnce zato što su bili i ostali kolonijalno i neokolonijalno društvo. A eksploatacija afričkih zemalja i njenog crnog stanovništva nije moguća bez duboko ukorijenjenog rasizma.

Što onda da radi jadni bijeli Hrvati koji ni luk jeli ni luk mirisali, nit robove kupovali niti prodavali, niti afričke zemlje eksploatirali, nit se na njima bogatili?

Oduvijek imamo bjelački rasizam, ali danas imamo i crni rasizam, žuti rasizam i rasizam duginih boja onih koji mrze sve one koji se, poput njih, ne jebu u dupe.


Post je objavljen 12.12.2022. u 11:12 sati.