Sinoć sam zaspala, ali zato sam danas ustala ranije da sa vama podjelim što se sve događalo u jučerašnjem danu, i kako bih komentirala i odgovorila na komentare. Sve obavljeno! :))))
Od deset ujutro sam prisustvovala Doručku za žene, u Novinarskom domu. Uz predavanje: "Da sam barem kao" Edite Turinski. O tome kako, kada i zašto, te s kime se uspoređivati....Bilo je i čitanja lijepih stihova....I na kraju - tombola!!!! :)))) No, idem po redu.
Doručak - fotografije:
Ovako su bili uređeni stolovi....
Kolači:
Moj tanjur:
Ni kolače nisam zaboravila:)))):
Pauza. Svi stolovi bili su popunjeni.
I na kraju tombola. Na ulasku smo svi dobili po jedan papirić s brojevima. Ako je izvučen taj broj, nagrada slijedi.:))) Moj broj je bio izvučen, pa sam osvojila:
Divna vrećica. A što sve ima u njoj?!
Dnevnik zahvalnosti... A ovako izgleda kada se raspakira:
Prekrasan jastučić:
I kreme za lice - komada dva!!! Odmah nakon doručka, odlazim na Zege-vege festival na Trg. Obožavam ovaj festival, divni domaći proizvodi i jedan dogovor sa dragom Ivanom, šeficom osječke udruge "Pobjede", koja se brine o napuštenim i povrijeđenima životinjicama.
Predivna Ivana Crnoja i ja...Ivana je prekrasno ljudsko biće, koje svakodnevno piše emotivne objave o štićenicima Udruge "Pobjede", kako bi ih udomila i kako bi krenuli u novi život.
Kao što sam rekla, izbor odličnih proizvoda, domaći proizvođači - za svakoga se može naći nešto korisno, ukusno i zdravo.
I za kraj, ali ništa manje važno. Otvorenje novog restorana "Tanyoor" na Samoborskoj. Malo su se "sakrili", ali prođete odmah puteljkom iza Zagrebačke banke - i tamo ste! Divan ambijent, prepuno ljudi koji znatiželjno žele probati nova jela i vidjeti kako to restoran izgleda iznutra. Što je čekalo u rastoranu Tanyoor?! Piće dobrodošlice.
Degustacija tri jela:1. slijed: Dry Aged Roast Beef s kremom od tuna i kapara
2. slijed: Crni ravioli punjeni jadranskim kozicama s kremom od graška i mente (obožavanje!)
3. slijed: kombinacija pilećih i purećih medaljona s pršutom i kaduljoms hrskavcima od krumpira i sira.
Za kraj: štrudla od jabuka - dekonstruirana. Malo fotki i atmosfere:
<
a href="https://blog.dnevnik.hr/luki2/slike/originals/img_20220924_201017_hdr.jpg" rel="gallery[1664090903]" target="_blank">
Novi a la crte menu dizajnirao je Branko Ognjenović, nositelj titule World Master Chief, sa svojim suradnicima Chefovima Sabinom Jalšić i Dariom Lide.
Za glazbenu poslasticu na repertoaru su bili: Marta i Tea.