Zašto kolač od rogača? Pa jednostavno, Živka ga je
napravila, ja probala, oduševila se i ona mi dala recept.
Sad ga pravim za vas. Mjera je šalica od bijele kave.
Izribajte 4 jabuke i prodinstajte ih na malo ulja.
Dodajte cimet.
Umutite mikserom 4 žumanjka sa pola šalice šećera, dodajte
1 šalicu mlijeka, pola šalice ulja, šalicu brašna, 2 vanilin šećera,
2 pecilna praška i šalicu mljevenog rogača (200 g).
Ručno domiješajte dinstane jabuke i dodajte 100-200 g suhog
grožđa. Umutite 4 bjelanjka i dodajte masi.
Uspite u tepsiju 25x35 cm sa papirom za pečenje i pecite na
200 stupnjeva 45 minuta.
Glazura: otopite na pari 150 g čokolade, 50 g maslaca, kašiku
mlijeka ili vode i malo ulja.
Kolač prelijte glazurom, ohladite i sjecite kocke. Jedite u slast!