Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

MOJA NOVA KNJIGA "ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?"





Željela sam da moja 20. zbirka poezije

"ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?"

bude objavljena baš na moj rođendan 5.5.2022.


Posveta u ovoj knjizi je:

''Ne možeš spriječiti ptice tuge da lete nad tvojom glavom, ali možeš ih spriječiti, da naprave gnijezdo u tvojoj kosi."

Kineska poslovica




RIJEČ AUTORICE


Dragi moji čitatelji,

mi pjesnici smo takvi kakve nas je Bog pomilovao svojim stihom, inače bi na svijetu nedostajao najsjajniji roj zvijezda na noćnom nebu. Mi pišemo drugima o sebi i onda ti drugi sebe nalaze u nama.

Moja 20. zbirka poezije „Zašto bijeli ljiljani sanjaju?“ nastala je u razdoblju od 03.01.2021. do 08.04.2022. kao posebna cjelina i tematski je neovisna od svih do sada izdanih 19 knjiga i 7 zajedničkih zbirki sa drugim autorima. Ova 20. zbirka poezije pisana je u tišini. Pisala sam pjesme sa rimom, a i bez rime. Neke pjesme su pisane na slikama, neke nisu. Slutim riječi u tišini, bez ikakvih utjecaja, osim onih mojih najdubljih unutarnjih, a sve drugo je nevažno. Važno je ono ispravno, a to su duša i njeni putokazi. Tako su nastale i tako nastaju sve moje knjige koje se nižu već više od deset godina.

Gošće pjesnikinje u ovoj knjizi su moje drage prijateljice pjesnikinje blogerica i slikarica Željka Košarić SAFIRIS i pjesnikinja Željka Jotanović koje su svojim pjesmama obogatile ovu moju 20. zbirku poezije.

Recenzent i ove zbirke je moj dragi prijatelj dr. Zlatan Gavrilović Kovač, književnik i bloger ZLATAN iz Australije koji je opet kao uvijek nepogrešivo dodirnuo samu bit onog što sam htjela poručiti i reći ovom zbirkom poezije „Zašto bijeli ljiljani sanjaju?“.






ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN broj: 978-953-359-538-7



http://www.digitalne-knjige.com/varga20.php


"Nova knjiga na portalu http://digitalne-knjige.com/

Digitalnu knjigu "Zašto bijeli ljiljani sanjaju?", Jadranke Varga

http://www.digitalne-knjige.com/varga20.php

predstavit ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:



RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE
"ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?"
HRVATSKE PJESNIKINJE JADRANKE VARGA



"Ovo je 20. samostalna zbirka poezije hrvatske pjesnikinje Jadranke Varga. Ja bih na početku izdvojio kao primjer dvije pjesme sadržane u ovoj zbirci pod naslovom "Rast" i "Sretan ti rođendan", jer u prvoj eksplicitno najavljuje tematiku patnje, a u drugoj eksplicitno raspravlja o Bogu i božanskom. Osnovna ideja sastoji se ovdje u težnji, da se sve održi u nekom apsolutnom jedinstvu, božansko jedinstvo i ujedinjenih svih suprotnosti u Bogu, a to jedinstvo je sveto trojedinstvo, u svemu treba shvatiti božansko trojedinstvo. Sve stvari sadrže to trojedinstvo.

Poezija raspravlja ili izlaže božansku silu trojedinstva, o tome što je Bog, što je patnja i kakve su u Božjoj biti sveukupna priroda, zvijezde i elementi, o tome odakle vode svoje porijeklo sve stvari, kakvi su nebo i Zemlja, kakav je čovjek, isto tako i anđeli, ali i đavoli, uz to nebo i pakao i sve što je stvoreno.



Poezija raspravlja također i o stvaranju svih stvorenja, kako su oni proizveli zlo i dobro u ljudima, ali i o Kristovom carstvu, o tome kakvo je ono, kako ono stoji nasuprot carstvu pakla i također o tome kako ono u svijetu vodi borbu sa carstvom pakla.

Jedna od glavnih ideja ove zbirke poezije je, da je naš kozmos onaj koji predstavlja božanski život i otkrivanje Boga u svim stvarima, točnije rečeno da se iza jedne božanske biti, iz spoja svih sila i kvaliteta vječito rađa Sin koji sije u životnim i nebeskim silama, a to znači unutrašnje jedinstvo Svjetlosti sa supstancijom nebeskih Sila i to mislim, da je najvažnija poruka ove zbirke poezije koja svakako predstavlja novinu u hrvatskoj suvremenoj realističkoj poeziji koja osjeća patnju, tu unutrašnju rastrgnutost koja dalje prelazi u život i životnost, u djelatnost, a odatle i jedan veliki optimizam pjesnikinje, da je moguće pronaći smisao našeg življenja u jednostavnim i malim stvarima koje otkrivaju Božju bit."

dr Zlatan Gavrilović Kovač,
Adelaide, Australija, 10.02.2022.






Onako usput ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub i PDF formatu (formati namijenjeni čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).
Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:


http://www.digitalne-knjige.com/varga20.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene
u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga
objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu


http://digitalne-knjige.com/ priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala

http://digitalne-knjige.com/


Kontakt: digitalne.knjige@gmail.com
"



Post je objavljen 05.05.2022. u 10:17 sati.