Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Kako je počelo



Da su početkom ove plandemije rekli da svijetom vlada kuga, malo tko bi izlazio iz kuče, malo tko bi pristao ići na posao, radije bi dao otkaz. Da je početkom ove plandemije rečeno, kratko i jasno, ljudi znate i sami da je bolest smrtonosna, cijepite se! Malo tko bi ignorirao opće poznatu činjenicu, unatoč tome malo tko bi se gurao na sajmu da primi cjepivo, već bi svi inzistirali da cjepivo prime u sigurnim uvjetima.

Ali nije bilo tako! Imate li u glavi slike iz filmova ili crteža srednje vijeka gdje mrtvi leže na cesti? Gdje se mrtvi prevoze u kolima na masovnu sahranu ili kremaciju? Jeste li vidjeli išta slično u ovoj plandemiji? Niste naravno! Na slikama naših televizija niste vidjeli nijednog mrtvog, osim u statistikama. Na slikama naših televizija ste vidjeli kako bager na nekom polju kopa stotine grobova, ali nijedan nije pun. Vidjeli ste bolničke odjele bolesnike koji dišu pomoću aparata, ali ti aparati nisu izumljeni jučer, postoje već dugo jer postoji potreba za njima, pa ste te slike mogli vidjeti i prije plandemije, ali ne na televiziji već na tim istim pulmološkim odjelima.

Zašto sam postao sumnjičav?


Kad je počela plandemija, u večernjim vijestima 99% vremena se pričalo o plandemiji, zašto? Da nas uvjere da ne umremo? Koga treba uvjeravati da ostane živ? Možda tek samoubojicu? Ta apsurdna količina propagande me podsjetila na televizijske reklame gdje glumica reklamira kozmetički proizvod u bijeloj kuti, kako bi potencijalne kupce podsvjesno asocirala da je ona doktor i da je stoga proizvod siguran i učinkovit, što kao posljedicu ima činjenicu da su danas svi doktori (baš kao što su svi izbornici sportski reprezentacija) pa svatko ima svoj stav i mišljenje.
Danas svaki građevinski radnik, autolimar ili vodoinstalater sipa medicinske podatke i najnovija medicinska istraživanja, kao iz rukava. Danas svaka kuharica, krojačica ili čistačica, sipa statistike broja umrlih, zaraženih, cijepljenih i necijepljenih, kao iz pregače, baš kao što "nogometni izbornici" sipaju sastave momčadi i njihove taktičke formacije.

Danas Danska ukida sve mjere, ne zato što su se osigurali velikim postotkom procijepljenosti i stekli nacionalni imunitet (jer to je besmisleno u globalnoj povezanosti), već zato što su uvidjeli da je sve beskorisno,, i maske i cjepivo i testovi i izolacija, i svako drugo sranje na koje je samo Hrvatska u tijeku plandemije, potrošila milijarde kn. i €, dok o dugu veledrogerijama više nitko ne priča. Nitko ne stvara paniku oko gomilanja ratnih strojeva i vojnika na našem istoku, nitko (osim onih najbudnijih) ne širi paniku oko poskupljenja svega i svačega, bar dok ne dođu računi ili odu u šoping ;)..




Post je objavljen 02.02.2022. u 12:13 sati.