Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Dino

Ne, nije riječ o Dinu Merlinu, niti o čovjeku s tri hita i tonu droge Dinu Dvorniku, riječ je o jugonostalgičaru Dini Rađi.

Između dva posta koja mi nešto znače, dođe mi ponekad želja komentirati neke sulude tipove,, tipa Dina Rađe, a to su postovi koje ubrzo i izbrišem. Iako cijeli život daje iste izjave, mulac u njima ne posustaje, pa je najnovija "nije me briga tko je prvi počeo".

Riječ je naravno u domovinskom ratu i o jugonostalgičarskom pokušaju izjednačavanje krivice. Jednom je bivši američki predsjednik Truman rekao da između mira i pravde, bira pravdu. Dino rađa ne bira ni mir ni pravdu, Dino bira nepravdu a riskira i mir jer rat, osim na terenu, mora završiti i u glavama ljudi i naroda koji moraju proći pročišćenje duše od nečistoća, odnosno katarzu.

Dinovo izjednačavanje krivice u kojoj su svi krivi, nije prihvatljivo ljudskom mentalitetu koje uvijek nađe opravdanje za svoja djela, pa uvijek postoji potreba za Trumanovom "pravdom" koja briše potrebu za mirom.

Ali možda je sve ipak do mene a ne do Dina. Tip mi jednostavno nije "sija" kad je još kao mladac, rođeni Splićanin (Splićani,, čudna neka raja), Dalmatinac, Hrvat itd. (sve što naravno nije) zanemario manistru i fažol, grah salatu ili kako god hoćete,, i za omiljeno jelo izabrao srpski pasulj.

Post je objavljen 23.01.2022. u 10:06 sati.