Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Tko ih iskopa,, mamu mu!


(izvještaj s izleta)

Kad prilaziš Imotskom iz pravca Zagvozda (gvozd=prašuma, Zagvozd=selo iza prašume s imotskog gledišta, iz dobrog našeg starog jezika u doba kad su nas pošteni ljudi još uvijek zvali Iliri), te pogledaš malo gore s lijeve strane, vidiš te dvije ogromne jametine i shvatiš da nisu s božje strane (i nisu).
Mnogi će vrtjeti svoje teorije o tome kako su nastale, ali i Vi sami znate da će Vam tek vilimstvor otkriti pravu istinu Modrog i Crvenog jezera i kakve veze ima njihovo stvaranje s najbogatijim ljudima na svijetu.

Kad je bog odlučio nastaniti ovaj svijet sebi sličnima, znao je dvije stvari..
prva; bez vode nema života,, i druga; voda koja ne teće,, usmrdi se!

Zemlja je tada još nalikovala na biljarsku kuglu, onu bijelu s kojom gađaš one šarene s brojevima,, bog je stoga mora oformiti ogromne planinske masive s kojih će ta voda teći, postaviti na njima izvore, prokopati potočiće, rječice, rijek i rječetine koje bi punile akumulacijska jezera,, pardon, "koje bi punile jezera!" te nadalje stvoriti protok i ušća do najdubljih ambisa oceana iz kojih se vadio materijal za Alpe, Himalaje, Karpate itd.

Da bi u tome uspio, bog je bio prisiljen stvoriti holding!

U holdingu su radili njemu slični, odnosno raja koja ništa ne radi džabe. A posla je bilo!! Kao što sam opisao, i otegao se nadugo i naširoko,pa su ti prvi njemu slični, vjekovnim mukotrpnim radom i zaradili ogroman novac, jer bog plača punom šakom brade,, a kako je bog dobar te su prijevoz i prehrana bila plaćeni a kockarnice još nisu bile izmišljene, ti prvi njemu slični, stvorili su i ogromnu ušteđevinu.

Sigurno se pitate kakve veze imaju Modro i Crveno jezero s ovom pričom?

Problem je bio što je bog, osim sebi sličnih, zaposlio i par svojih zemljaka, kojim se Imotska Krajna silno svidjela, pa da ne bi stalno seljakali, odlučiše tamo, ka fol, nešto raditi.
Počeli su tako kopati jamu koju danas zovemo Crveno jezero, ali kad su uvidjeli da su iskopali 6 metara ispod razine mora, shvatili su da su pretjerali, te počeli kopati drugo,, odmah do nje!

Taman su počeli, kad se pojavi Bandić,, pardon! "kad se pojavi bog" te zbunjeno upita svoje zemljake "kakve su to jame? "A mi kopaše a nitko se ne žali.. pa nastavili",, rekoše zbunjeni zemljaci, ali bog je bio neumoljiv "toga nema u nalogu" reče "nema šanse da vam grad,, pardon! "da vam ja to platim".

Iz tog doba su nastali uvjeti za život i vlasnici 99% zemljinog blaga koje danas poznajemo kao "vladare u sjeni" dok su ekspoziture imena Rockefeller ili Rothschild samo njihovi kontakti s vanjskim svijetom,, dok je bog otišao dalje svojim poslom.

Pokraj svojih jama ostala je neplaćena sirotinja, nemajući drugog izbora postali su prosjaci, a i njihovi sinovi.


Post je objavljen 02.11.2021. u 09:06 sati.