Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konobarica123

Marketing

Nataša XIX

...

-Šta ti se dogodilo?-upitala me Mirela slijedeće jutro, dok smo po kuhinji pokušavale napraviti reda, neki suvisli doručak i skuhati kavu za cijelu brigadu...
-M? Zašto?- odgovorila sam pitanjem
-Imaš onaj blesavi poluosmijeh i pogled isto ništa manje blesav.- rekla je mirno
-O hvala. I ja tebe volim.- rekla sam opet izbjegavajući temu. Ustvari htjela sam joj ispričati sve do u milimetar, ali nekako mi se jutro uz spravljanje doručka i nije činilo najbolje vrijeme i mjesto za to.
-O-kej. Kako god ti kažeš.- kao bilo joj je svejedno, a nastavila me gledati sumnjičavo...
-Strap.- rekla sam kratko
-Molim!!?-malo se iznenadila. Zinula je u mene.
-Ne viči. Objasnit ću ti kasnije na plaži. Za sada samo to. Strap.. -zastala sam malo i onda opet progovorila, kad sam skužila da je blenula u mene;- A ti bi svakako trebala znat što je to...-namignula sam joj. Konačno je zatvorila usta, odmahnula glavom i progovorila:
-Znam ja šta je strap, samo ne kužim...- prekinula sam ju
-I ne trebaš...ja sam skužila. Kasnije, draga, sad radimo doručak, nećemo pričat o strapu valjda.- obožavala sam činjenicu da sam ju uspjela šokirati. Nije prvi put da će čuti neku moju novu priču o seksu s Ivanom, al ovaj put, čini mi se, bila je stvarno iznenađena.
-Okej. Samo nemoj se nadat da ću zaboravit da mi imaš nešto ispričat. Panceta?- zatražila je nonšalantno, obzirom da sam stajala bliže hladnjaku od nje.
-Nema pancete, jebate, na Šolti smo. Ima pršut.- podsjetih ju
-Aaaaaaa, šteta mi je pršut stavljat u jaja...jel nije?-
-Pa šta ja znam, meni je to odlično. Ukusnije nego panceta.-
-I slanije, dehidrirat ćemo na plaži nakon toga.-
-Pa napravi onda omlet samo sa sirom, a pršut ćemo sa strane.- rekoh
-Joj, omlet sa sirom mi je nekako...brižan...-
-A jebateeee nema veze šta ćeš napravit, oš da ja napravim omlet, a ti napravi ove nareske na jedan tanjur...Ne mogu vjerovat oko čega se vrtimo-
-Ja ne mogu vjerovat da si se ti seksala sa strapom.-reče ona slegnuvši ramenima. Zlobno sam se osmjehnula, a onda je u kuhinju ušetao Dragan, pospan i mamuran:
-Ima kave?- pozdravio nas je
-Dobro jutro i tebi partijaneru.- rekla sam veselo, a činilo se da je njemu jutro bilo sve samo ne dobro;- Evo sad ćemo i kavu i klopu, samo kad se Mirela odluči kakva jaja ćemo...- rekoh uz podsmjeh
-E bude li ona o jajima odlučivala...-ne dovršivši rečenicu odbauljao je iz kuhinje...
-Ej, ovi klinci, nisu humani u današnje vrijeme.- reče ona.
-Pusti ga, vidjela si na što liči. Di su oni uopće bili sinoć?- pitala sam i izvukla zdjelu sa jedno desetak jaja iz hladnjaka.
-Nemam pojma, znam samo da je Eskaem išla sa nekim svojim ko bivšim se nać. A za njih dvojicu, nemam pojma...-
-Nemoj zezat, Eskaem i bivši? Ko je taj lik?- počela sam razbijat jaja
-Kako ćeš ih na kraju?-upitala je ona, oka sokolova uperenog u moju radnju, očito nešto uzrujana činjenicom da ću možda IPAK napravit omlet sa sirom..
-Evo napravit ću sa ovom kuhanom šunkom. Da nas zadovolji obje, a i ekipu. Jebala te jaja, zašto uopće pečemo jaja po ovoj vrućini.- wtf i jaja više...
-Pa eto, volim bogati doručak kad sam na godišnjem, a vole i oni....Zašto ne? Šta si zabrijala?-
Taman kad sam joj odlučila nešto mudro odgovorit, u kuhinji se stvorila Eskaem.
-Jutroooo.-zavila je u zijevanju
-Jutro.-odgovorile smo u jedan glas Mirela i ja.
-Trebate pomoć. Oću kavu stavit?- kavu stavit, značilo bi nalit vodu u aparat i uključit, obzirom da je Mirela već napunila aparat kavom.
-Ne treba evo samo da vodu stavim, pa ću uključit.-
-Okej.-slegnula je ramenima i izašla na dvorište.
-Pitam se ko će slijedeći u potrazi za kavom doć.-rekoh i počeh lupati deset jaja;-Aj samo prereži ovu šunku na pola molim te.-Mirela je završila operaciju kava
-I? Jel ti bilo dobro?-vratila se na našu prvu temu tog jutra. Malo sam zastala da skužim šta me pita, a onda mi je licem preletio zlobni smješak.
-Uuuffffff.- bacila sam šunku na tavu. Veselo je zacvrčala.; - Kruh.- rekoh kratko i dodah joj štrucu. Otvorila je ladicu u potrazi za nožem.
-Monster.-kratko je dodala i počela rezati kruh.
Glasno sam se od srca nasmijala.
...

Post je objavljen 21.08.2021. u 16:14 sati.