Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jezicnoknjizevnisalon

Marketing

Symposion

Ovako se trebao zvati ovaj blog, ali to se ipak neće desiti. Naime, blog pod takvim nazivom već dugo postoji.

Zašto i otkuda ovaj neobični naziv? Once upon a time bila sam pokrenula forumčić koji se tako zvao pa je kolega forumaš otvorio istoimeni blog kako bi nas malo reklamirao. Kolege nažalost više nema među živima, a ja sam zaboravila podatke za logiranje. rolleyes Forumčić još postoji, ali na sveprisutnoj Tapatalkovoj platformi koja mnoge korisnike odbija - mene prvu. No za sada će početna tamošnja tema poslužiti kao objašnjenje za naziv i samu ideju.

Vrijeme druženja odavno je prošlo - progutao ga je Facebook i slične mreže, ali je uspomena ostala. Preostaje mi da se nadam kako ćemo se i na ovome blogu slično družiti. Uz jednu sitnu razliku.

Na forumu smo razgovarali o raznim društvenim i humanističkim temama, a mene je od svega toga najviše zanimala lingvistika. I još je tako. Zato ću se ovdje ponajprije posvetiti jezičnim temama. Točnije - pisat ću o nekim svojim jezičnim razmišljanjima, a svaki će vaš komentar biti dobro došao.

Dakako, od jezika je neodvojiva književnost, kao jedna od njegovih društvenih refleksija, a kako se, osim svega, bavim književnim prevodilaštvom, svakako ću i o tome progovoriti.

Isto tako, otvorit ću posebno mjesto gdje ću odgovarati na vaša pitanja, a ako neko od njih bude zanimljivo za većinu, pokrenut ćemo posebnu temu.

Nadam se da će nam svima biti ugodno, a usto i zabavno. sretan


Post je objavljen 03.06.2021. u 07:47 sati.