Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bongologija

Marketing

CENZURA OSJEĆAJA

Malo je glupo i smiješno kako se svi nešto žalimo na te nekakve cenzure u svijetu i kako primamo prilagođene informacije pa zbog toga ne možemo funkcionirati ili kaj već a zapravo mi cijelo vrijeme cenzuriramo sebe. Prilagođavamo svoje ponašanje, osjećanje, življenje tim nekim predodređenima očekivanjima nekih tamo ljudi, stranaka, okolina u kojima se nalazimo. Najviše me brine ta cenzura osjećaja jer tražimo iskrene i stvarne osjećaje ali ih ne dajemo. Kako možemo tražiti i zahtijevati a nismo spremni dati? I ne znam kaj time točno dobivamo... nije da nam je bolje ili da smo sretniji...možda smo malo komotniji jer se osjećamo zaštićeno...hm...još jedna obmana. Što se više cenzuriramo i držimo "pod kontrolom" to su veće šanse da na krivi način puknemo. Cenzuriramo stvari poput tuge, sreće, ljubav i puštamo iz sebe samo ono minimalno da bi se prezentirali drugima kao da smo živi...to dođe kao rumenilo na bijele obraze. Bježimo od strasti i ako je osjetimo u želucu zalijemo rakijom da crkne u nama kaj prije. Čupamo si prilike za sreću na živo iz vlastitog pogleda...samo da je ne vidimo jer možda nije primjerena ta naša sreća. Ili pak je možda lakše kukati i kriviti raspored zvijezda na nebu. Stvar je u tome da nam može biti tako dobro i sve ovo kaj živimo nema reprizu i ne kažem da sada treba odbaciti sva društvena pravila ali treba u njih ugraditi sebe. Cenzura treba postojati ali na glupost a nju nitko ne cenzurira nego se i ponavlja. Razumno je da neke stvari nisu za ljudske oči i uši jer smo skloni da ako nešto previše gledamo i čujemo postanemo imuni na to ali isto ako nečega nema zaboravimo da je postojalo.
Ja odbijam cenzurirati sebe i svoje stavove i svoje želje i svoje osjećaje ...ne tražim da mi zbog toga netko plješće ali želim da ako dajem priliku da je i dobijem...jer ja sam tu sada a sutra ko zna gdje ...kao i svi vi...pravi trenutak se ne ponavlja a toliko nas je željno ljubavi, prijateljstva, uvažavanja i doživljavanja.

hej ti, molim te da me doživiš ovako ogoljenu bez cenzure jer ako to propustiš i ne vratiš istom mjerom ne prodavaj mi priču o prijateljstvu jer stvarno nemam vremena za nekakve izložbene primjerke nalik na ljude.

Post je objavljen 03.02.2021. u 23:01 sati.