Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Rulja

Ujedinjena politička scena, zajedno sa svojim ujedinjenim novinarskim satrapima, napokon su jučer poručili podijeljenom hrvatskom narodu, Vi ste idioti!

Prvenstveno HTV a zatim i svi dnevnici ostalih mejnstrim televizija u hrvatskoj, prigodom izvještavanja o događajima u Washingtonu i upada skupine demonstranata u zgradu Kongresa,doslovno su se natjecali tko će više puta, tu skupinu demonstranata, nazvati „ruljom“. Na momente, u tom gadljivom pretjerivanju, učinilo mi se da glavna vijest nije politički nemir u Washingtonu, već činjenica da te nemire radi „rulja“.

HTV, koji se često zna pohvaliti da svoj posao radi profesionalno, te da izvještava stručno i nepristrano, jučer nam je, doslovno cijeli dan, nametala političko mišljenje, činjenica koja bi trebala uvrijediti svaku osobu kojoj je stalo do svog intelektualnog integriteta. Pri svemu tome nije uopće bitno jeste li ljubitelji ružnog, antipatičnog i glupog Trumpa, čiji pobornici uistinu izgledaju kao rulja. Ili preferirate zlatouste, zgodne i simpatične ljubitelje američke vojne industrije, čiji je jedini politički cilj ratom širiti tržište za svoj omiljeni proizvod.

U cijeloj toj američkoj prići, tko god bio na vlasti, policija će i dalje ubijati crnce, frustrirani ljubitelji oružja će i dalje raditi masakre po američkim školama, dok će SAD i dalje voditi ratove i svakog desetljeća izazvati novu svjetsku ekonomsku krizu.

Našim političarima i naravno novinarima, je ipak najbitnije da mi kao narod zauzmemo pravovjerni stav i da naravno proširimo naše podjele, kad smo već u tome tako dobri. Kao da nam nije dosta njihovih kriza, ratova, virusa i na desetke cjepiva svih smućkanih i (pazi ovo) provjernih u rekordnih 6 mjeseci, kao i domaćih potresa, pa se sad još moramo brinuti o tamo nečijoj rulji.

Post je objavljen 08.01.2021. u 09:08 sati.