Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinajina-sjecanja

Marketing

Nedovršene pjesme...





Raspuknuće zimskog pejsaaža utjelovljuje vrijeme strahovanja.
Kiša ispire tragove lišća u krošnjama pred prozorom. U njima su ptice najavljivale svitanja. U opustjelim granama samuje vjetar. Osjećam nestvarno stvarnu viziju dolazećeg. Život na drhtajima podzemlja. Šetnje opustjelim gradom. Prolaznici pod maskama, u očima strah i bijeg od blizine...
U dnevnim vijestima slike razrušenih gradova i moć ljudskosti... titraji dobrote i ljubavi...

U trenucima dvoumljenja uranjam u misaoni režanj. U tim odbljescima nepostojanja spoznajem više od običnog trajanja u stvarnosti. Dotakne me život lomljiv i nepredvidiv, a naizgled zaboravljeni kaos dobija obličje. Izrasta u geometriju bivstvovanja, postaje smisao.





U ovom vremenu nemoći fascije sjećanja kovitlaju osjećajne slike. Naše naglo ljeto zgusnuto u davna pisma romori smaragdnom rijekom, titra tišinom, pjevom barskih ptica, mirisom mora, poezijom ruža i pozdravom suncu.
Iz pjeska i pjene izranja silueta odsanjanih privida. Bijela golubica kruži nad galijom prepunom neprocjenjivog blaga.





U srcu vremena tiho odzvanja život… u njemosti tišine čujem otkucaje srca… iz podsvjesti izranja njegova tajnovita memorija… budi se emocija zgusnuta u zaborav… tajanstvena misao odbačena u vremenu sumnji… znakovlje izbrisano sa palete sjećanja… nedosanjani snovi… čujem šapat sa početka priče… neka bude svjetlost… i bi svjetlost…

Osjećam bljesak četvrte dimenzije i porinuće u prostor tek naslućujuće zbilje.

Slike prohujalih dana slažem u galeriju pamćenja, osjećaje u riznicu uspomena, misli u neukoričenu knjigu nedovršenih pjesama.

Dijana Jelčić





Post je objavljen 05.01.2021. u 08:08 sati.