Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleja

Marketing

Ma nema veze....bit će bolje

Invalidi su ebeni kud god okreneš; sprida, straga, a najviše u mozak. Onaj dan čim postaneš invalid ili rođenjem , bolešću ili nesretnim slučajem, slobodno se možeš odreći normalnog života. Više ti ništa nije isto. Odnosno da bi donekle imao normalan život, moraš uložiti nadljudsku snagu da bi bar donekle dostigao tzv , normalne ljude ( a i onda nisi nigdje jer si „jadan invalid“). Uvijek se moraš nekome moliti za nešto i dokazivati. Nije sramota moliti za pomoć, ali, brate, da za svaku glupost se moraš klanjati nekom npr. što ti je otvorio vrata. Sad sam glup primjer rekla, ali toliko san nadrndana jutros da bi mogla gristi sve oko sebe.
Jutros je bio prolom oblaka. Dakle odalzak s motoričem na posao je nemoguć. Zovem kombi prijevoz za osobe s invaliditetom. A vozač (inače drag čovik, no trenutno u polusnu) mi kaže da voze samo hitne slučajeve. WTF?! A što sam ja.?! Pizda, bila i ostala. Zovem taxi; trenutno nema slobodnih vozila, mogu doći iza 7, 30... I taman da idem probuditi ćaću, a on zove mene i pita kad ćemo ići.
Blaženi moj ćaća i znam da će me uvijek odvesti, ali ako imam pravo na prijevoz kombijem, zašto bi dizala čovika od 70 i plus čija je motorika i sposobnost vožnje, oćeš nećeš oslabiila. Ma dobro moj tata vozi, ali zašto se nebi i on malo odmorio, ionako mi je na raspolaganju 25 sati na dan.
I onda dođem u ovu firmu koja je nekom majka nekom maćeha i vidim kako se dame voze na posao službenim vozilom. Ali razumijem, Nisu mene nikad u 12 godina mogli povesti do kuće ili od kuće autom (punih 7 minuta) jer moja hodalica bi im šporkala auto. Nema veze, neće kiša uvijek padati.
Još samo sutra i preksutra pa je blagdan , a onda kreće lito.... valjda.
A onda ću razbijati glavu na koju ću plažu jer ništa mi nije pristupačno bez obzira što se Zadar hvali s Plažom za osobe s invaliditetom. Ali nema veze vozikat ću se našim lipim gradom i Kalelargom i promatrati izloge jer u niti jedan dućan ne mogu ući. Nema veze, toplo je pa bar kavu mogu popiti na nekoj vanjskoj terasi od kafića ako ju nisu zagradili pitarima ili je uzdignuta od zemlje. Ma nema veze za nepristupačne dućane, ići ću ja u šoping centar Supernovu. Ali moram prvo naručiti Kombi koji...
Pas mater...neću nigdi.... blažen Internet.




Post je objavljen 08.06.2020. u 08:06 sati.