Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carapa

Marketing

ZELENO



Utjecaji matcha čaja na zdravlje
Matcha je povezana s dugovječnosti, pomaže u prevenciji raka i drugih bolesti, dobra je za detoksikaciju, i poboljšava raspoloženje. Pokazalo se da ima pozitivan utjecaj na reguliranje šećera u krvi, kontrolu kolesterola i zdravlju srca. Ovi utjecaji dolaze iz velike količine antioksidansa, amino kiselina, klorofila i vitamina A,C i E. Matcha je superiornija od kuhanog zelenog čaja zato što neki nutrijenti ostaju u lišću, koje se inače otklanja iz čaja nakon što ga ocijedite.

Detoksikacija tijela – matcha je moćna tvar za detoksifikaciju tijela koja prirodno uklanja teške metale i kemijske otrove iz tijela.
Pojačava imuni sistemi – pokazalo se da katehini u matchi imaju antibakterijska djelovanja koja općenito poboljšavaju zdravlje.
Prevenira dijabetes – ispitanici koji su tijekom dva mjeseca pili šest šlica zelenog čaja na dan snizili su razine šećera u krvi za 20 posto.
Snižava masnoće u krvi – Za razliku od kave, koja podiže razinu kolesterola, čajevi djeluju suprotno jer sadrže zaštitne tvari, antioksidanse flavonoide.
Koristan protiv karijesa – Čaj pomaže u sprečavanju karijesa, što treba zahvaliti visokom sadržaju polifenola. Također, uništava bakterije koje izazivaju neugodan zadah iz usta.
Tjera depresiju – Čaj (osobito zeleni) može pomoći kod umjerene i jake depresije.





Tofu kajgana s svježim medvjeđim lukom i pestom od medvjeđeg luka.
Pesto je savršen.
Sastojci:
-medvjeđi luk
-orah
-pinjoli
-sjemenke suncokreta
-delikatesni kvasac
-limunov sok
-maslinovo ulje
-sol
-papar







Medvjeđi.






Kraljevska bukovača/ Kotrljanka i mladi medvjeđi luk za pastu.







Ugodan vikend.
Kisići.
Cmokići i bokići. cerek

Post je objavljen 28.02.2020. u 07:07 sati.