Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

E H O ... 7



(slika: digital artist)


Jadranka Varga: POVEDI ME

Ako mi nakon sedam dana bol proteče tijelom i odnese nemire, ako i opet bacim sjenu na naše staze gdje hodamo, molim te, povedi me u baršunastu noć i pokaži mi kako gori srce u očima, kako se luta pustim beskrajima tvoje duše i zagrli moja ramena pa me upoznaj do kraja.

I kad na grebenu svojih nedosanjanih mladalačkih snova zastaneš i pogledaš iza sebe, vjeruj mi, to su samo stare staze koje su te vodile u neke krive putove.

Mirnom molitvom sam zamolila Boga, da mi pomogne da tebi pomognem, a ako more ljubavi pretvoriš u sol, znat ćeš kako je bijela boja tužna, znat ćeš da je suha noć teža od gomile neprospavanih godina i da ništa teže ne boli, nego ovo kroz što prolaziš.

Nemiri koje nosiš rasvjetljavaju tvoje putove u mračne koridore gdje ni sam ne znaš raspoznavati ono što u tebi spava, a ne pokazuješ, jer imaš samo sebe, imaš mene u sebi pa kreni i pod mjesečevim baršunastim okriljem izmisli neko novo vrijeme za mene i tebe.


napisano: 07.10.2005. u 11:07h na portalu iskrica-weblog
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=69393


(slika: digital artist)

Ivan Dragičević: POVEDI ME

Moj pogled zaluta
u bezdan tmine noći,
a bezdan me pogleda
i pita dal’ ću proći?

Pogled mi se skameni,
odsjaj neba zacrveni
na moje lice odsjaj je stao
raspuklinu čela je odao.

Povedi me smjelo tminama
u vremenskim raspuklinama
što poneki nabori donose
u odsjaju neba prkose.


moja pjesma je iz 1. zbirke "SJENA DUŠE" i
zajedničke zbirke

"EHO POEZIJE"
autori: Jadranka Varga - Sjena duše

i

Ivan Dragičević - *EuM-Evanđelje u molitvama*



http://www.digitalne-knjige.com/ehopoezije.php



http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 (SJENA DUŠE) i ISBN 978-953-48599-0-2 (EHO POEZIJE) Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 27.12.2019. u 14:37 sati.