Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kazalista

Marketing

Recenzije predstava

Daklem...

Ovaj medij ću iskoristiti za pisanje recenzija o predstavama koje su aktualne u Zagrebu 2019 (za sad, a onda i 2020 jel...).

Zašto ovo radim?
Zato sta trenutno nema realnih recenzija kazališnih predstava. Kritičari se boje uvrijediti glumce ili režisere pa pišu hvalospjeve o svakoj predstavi a ona je u principu negledljiva. Išao sam na predstave koje su kritičari nahvalili, nisu bile ni blizu onako dobre kako su pisali.

Jel sve loše?
Ne, nije. Stvarno nije, ima jako dobrih predstava, i pisat ću i ono sta mi se sviđa a ne samo ono šta suxa...

Koliko često?
Idem barem jednom tjedno na predstave, i to na random kako mi se koji opis ili recenzija sviđa ili ako je neko baš preporučio.

Šta sve ocjenjujem?
Paaa..... u principu ne idem samo pogledati neku dobru predstavu nego idem iz akademskih razloga proučavati kako su drugi glumci utjelovili neki lik i kako su ga obradili i koliko duboko su u liku. Također i scenografija i rekviziti su mi zanimljivi i promatram ih i kako glumci barataju s njima. U nekih predstavama se kazalište može stvarno preurediti ili iskoristiti, a neki to rade na dobar način a neki baš i ne.
Ukratko: priča, gluma, scena, samo kazalište

Zrno soli?
Da, svako moje mišljenje je samo moje. Glumci mogu imati loš dan i ako su taj dan ustali na krivu nogu, i sve zvijezde su se okrenule taj dan kad sam ja baš bio u kazalištu, onda može biti.

Jesi ti mali išo opće u školu?
Nešto malo i samo sam ing, pa tako ne očekujte da ću povlaciti paralele iz neznam kojih literatura ili ruskih režisera. Ovo šta ja tu pišem je mišljenje svakog drugog iz publike.

Post je objavljen 05.12.2019. u 22:37 sati.