Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Fond du Lac Dene Nation

Fond du Lac Dene Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Dene (Chipewyan). Pleme je potpisnik 'Ugovora 8' koji im jamči rezervate 227 do 223 Fond du Lac, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 351.

Zastava ovog plemena je nepoznata, a za svoju prezentaciju pleme rabi plemenski pečat koji je okrugli s prstenom koji je podijeljen na dva dijela, gornji plavi u kojem bijelim tiskanim velikim slovima piše NAH-GAH-CHI-WA-NONG i donjim zelene boje gdje piše RESERVATION.

Ispuna prstena je križno razdijeljena na četiri dijela crno-bijelo-crveno-žute boje. U središtu je veliki žuti stilizirani vrh za strijelu sive ispune u kojem je bijelom bojom ukomponirana brojka 8 te je u gornjem dijelu brojke stilizirani prikaz rezervat žute boje s crnim zvjezdicama (tri) koje prikazuju mjesto naselja u rezervatu.

U donjem dijelu brojke 8 žutim velikim tiskanim slovima piše FOND DU LAC. Na svakoj granici spajanja četiriju boja prikazano je crno-bijelo obredno pero. U crnom polju ispune (grboslovno desno) bijelim velikim tiskanim slovima piše ESTABLISHED BY.

U crvenom polju ispune (grboslovno lijevo) velikim crnim tiskanim slovima piše TREATY 1854, a dolje u žutom polju ispune piše velikim crnim tiskanim slovima (nazivi tri naselja koja su označena zvjezdicama) CLOQUET – BROOKSTON – SAWYER.
Post je objavljen 24.08.2019. u 07:17 sati.