Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theartofbeingyourself

Marketing

Sreo sam mladu curu...

Na povratku s moje poduže rute, bio sam umoran, pa sam hodao, cestom usred ničega, šuma oko ceste. Iz jednog auta koji mi je išao ususret, mlada vozačica mi veselo maše i smije se, kao da me zna i veseli se što me vidi tu usred ničega. Pomislim, vjerojatno se znamo. Ali ne, nije mi poznata. Ni auto mi nije poznat. A registracija je negdje iz kontinenta. Uglavnom, mahnem i ja njoj usput, a onda shvatim da se, naravno, ne poznajemo i koliko je to uopće nebitno da li se poznajemo ili ne. I tako mi se to malo vrti po glavi, odmah mi se pojavio scenarij: Vozačica i njena prijateljica su uzele rent-a-car, došle su na more iz tko zna koje zemlje. Uglavnom, sada su tu, u nepoznatoj zemlji, očito jako lijepoj, možda su već duže željele doći, možda su po malo štedjele, možda nisu, nije važno, ali sada su tu, u tom autu iz rent-a-cara, pune su života, pršte od energije i naprosto uživaju u svakom trenutku. One su potpuno u trenutku i ne zanima ih ništa osim njega. Slušaju muziku, pjevaju, smiju se, najednom prolaze pored nekog tipa, i gle on hoda tuda, a svi drugi idu autima i curi u tom trenutku, spontano, dođe da veselo zamaše i nasmije se. Ta spontanost mi se svidjela. Potpuno je drukčija od ukočenosti i proračunatosti i manira i zadanog načina ophođenja koji su dominantni. Ljudi za sve imaju proceduru, a ta procedura ubija spontanost, a život je glup ako nije spontan.
Onda mi je sto metara dalje pao na pamet stih kojeg volim: "I met a young girl, she gave me a rainbow".
Onda sam nakon jednog kilometra primijetio kupine kraj ceste. Ne sjećam se kad sam zadnji put jeo kupine, ali mislim da su bile iz trgovine i prilično bljutave, ali ne kao spomenuti maniri. Ove su bile kraj ceste, znači auti prolaze kraj njih, malo sam ustuknuo, ali onda me nije bilo briga; Stao sam kraj njih i dosta ih pobrao, bile su slatke i odlične.


Onda sam napravio humus, drugi put, i ovaj put mi je ispao puno bolje nego prošli. Dakle, sad znam i to. Onda sam napravio svoj prvi napitak od riže. Iz prve je ispao odlično i nevjerojatno ga je lako napraviti, a neusporedivo je jeftiniji od kupovnog, pa i bolji. Svaki dan namjeravam napraviti nešto novo, biljno. Promjene u prehrani koje uvodim vrlo su mi zanimljive i uzbudljive.

Post je objavljen 23.08.2019. u 14:05 sati.