Tim postupkom se hrenovka čini odmah jestivom, a pogodna je i za kratkotrajno kuhanje ili pečenje. Ostaviti ga na toplom mjestu sat vremena. Umutite jaje s maslinovim uljem, a mladi luk narežite na tanke kolutiće. Jednostavna juha od graška koju dobijete tako da nekoliko sastojaka stavite u posudu, a zatim obradite u blenderu, potpuno je drukčija od juhe sa slanutkom i hrenovkama, koja može biti savršeno glavno jelo Čak i kada sam u gužvi, volim skuhati juhu.
Neke od poznatijih kobasica su: polutvrde češnjovke i kranjske kobasice kobasice za kuhanje i pečenje , španjolske sušene chorizo kobasice, pa naravno kulen za kojeg vjerujem da je jedina kobasica na svijetu tako velikog promjera , kulenova seka, poznata zimska kobasica, čajna kobasica, sremska kobasica. Jednostavan kolac za izradu, a veoma socan, osvjezavajući, jednom recju preukusan. Nestaće s poslužavnika za tren. Ako volite zamrzavati hranu, možda će vam dobro doći informacije o tome što se može zamrznuti i koliko dugo, a da kvaliteta hrane ne postane upitna.
- Tekst i foto: Danijel Živković Zovem se Danijel, živim u Osijeku.
Dodajte otopljeni maslac i ponovo zamijesite. Tijesto mora biti glatko i odvajati se od stijenke posude. Tijesto prekrijte i ostavite na toplom da se volumen udvostruči 30-45 minuta. Dignuto tijesto premijesite i podijelite na 9 jednakih loptica. Svaku lopticu premijesite i ostavite da se malo odmore. Uzmite po jednu lopticu i razvaljajte je u kvadrat širine hrenovke. Hrenovku umotajte u tijesto i prerežite 4 puta na jednake veličine. Pazite da tijesto ne prerežete skroz do kraja. Uzmite prvi i zadnji kraj te prebacite jedan preko drugog. Presječene krajeve okrenite prema gore da se vide hrenovke. Preostala tri kraja ostanu na mjestu, samo ih preokrenite, tako da se vide hrenovke. Na kraju dobijete oblik cvijeta. Cvjetove složite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavite na toplom oko 20 minuta da se tijesto digne. Cvjetove premažite pripremljenim premazom, pospite sezamom i kolutićima mladog luka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta do zlatne boje. Dobar tek želi vam Nina, iz kuhinje ispod duge!