Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/comjackbrowev

Marketing

Uredsko poslovanje i dopisivanje - Stranica za upoznavanje

Nasciturus Forum










Click here: Uredsko poslovanje i dopisivanje






Upisivanje akata u evidenciju 5. Mjesto i datum, te potpis pišu se od razmaka potpisa ili 45 reza na pisaćem stroju, odnosno 9 cm kod worda. Dostavna knjiga za poštu Članak 62.



uredsko poslovanje i dopisivanje

O posjetiteljima se neće prikupljati nikakvi osobni podaci osim u slučajevima ako ih posjetitelj dobrovoljno dostavi Narodnim novinama d. Da bi se one negativne posljedice izbjegle, pristigla pošta se evidentira. Oglasna ploča Za objavljivanje sudskih odluka i priopćenja putem javnog oglašavanja, koja se obavljaju prema odredbama pojedinih sudskih postupaka, služi oglasna ploča koja se postavlja na vidnom mjestu u sudu.



uredsko poslovanje i dopisivanje

Uredsko poslovanje - Ispod naziva stavlja se oznaka godine te prvi i posljednji broj. Upisnik predmeta upravnog postupka odnosno urudžbeni zapisnik zaključuju se 31.



uredsko poslovanje i dopisivanje

Temeljni pojmovi uredskog poslovanja u Hrvatskoj Saznajte koji su temeljni pojmovi s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu sa raznim javnim poduzećima u Hrvatskoj i što je Uredba o uredskom poslovanju. Za pravilnu primjenu Uredbe o uredskom poslovanju važno je razumjeti i pravilno rabiti temeljne pojmove. Isti sadržajem i strukturom čini raspoznatljivu i jednoznačno određenu cjelinu povezanih podataka. Elektronički dokument Bilo koja vrsta elektroničkog zapisa u uredskom poslovanju, ali koji nema svojstva elektroničke isprave. Elektronička isprava Isprava uređena sukladno posebnim propisima. Njima se pokreće, mijenja ili završava neka radnja. Preciznije, to je dokument koje izdaje javno tijelo kao odgovor na zaprimljeni podnesak. Također, akt se koristi i za međusobno komuniciranje između pravnih osoba s javnim ovlastima. Primjerice, grad i javna agencija međusobno komuniciraju aktima. Primjeri: Bilješka, Naputak, Očitovanje, Odluka, Potvrda, Prijedlog, Suglasnost, Zapisnik Prilog Svaki pisani sastavak ili slikovni prikaz tablica, slika, crtež ili slično kao i fizički predmet koji se prilaže uz podnesak ili akt zbog nadopune, pojašnjenja ili dokazivanja njegova sadržaja. Predmet spis Skup pismena, priloga i drugih dokumenata koji se odnose na isto pitanje ili zadaću ili na koji drugi način čine posebnu cjelinu. Dosje Skup predmeta koji se odnose na istu cjelinu, istu osobu, tijelo ili zadaću. Brojčana oznaka Identifikacija predmeta odnosno pismena unutar predmeta. Sastoji se od klasifikacijske oznake i urudžbenog broja. Klasifikacijska oznaka Brojčana oznaka koja označava predmet prema sadržaju, godini nastanka, obliku i rednom broju predmeta. Značenje javne isprave kao dokaznog sredstva sastoji se u tome da se njime dokazuje ono što se u njoj potvrđuje ili određuje. Arhivsko gradivo Dokumenti nastali djelovanjem pravnih ili fizičkih osoba u obavljanju njihove djelatnosti. Svako arhivsko gradivo trebate čuvati. Nikada ne uništavajte originalne dokumente, a saznajte zašto u našem članku o. Što je Uredba o uredskom poslovanju? Svaki ured u tijelima državne uprave, stručnih službi Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i drugih državnih tijela, tijela i službi jedinica lokalne i područne regionalne samouprave te pravnih osoba koje imaju javne ovlasti ima set pravila kojima mora regulirati svoje poslovanje. Taj skup pravila zove se. Kao i većina zakona, Uredba se stalno nadograđuje i nadopunjuje. Jedan od elemenata koji je nama posebno zanimljiv je način na koji je regulirana elektronička obrada dokumenata u javnim poduzećima i institucijama. U nekim od kasnijih članaka obradit ćemo i tu temu te, uz ostale članke, zaokružiti priču vezane uz zakone, dokumente, uredsko poslovanje u Hrvatskoj u velikoj mjeri slično poslovanju u EU te kako se tehnologija uklapa u stvaranje elektroničkog ureda.



Hivergen - Urudžbeni zapisnik - 05 Urudžbiranje prema Uredbi o uredskom poslovanju
Glavne osnovne uredske knjge Glavne uredske knjige su: - Upisnik predmeta upravnog postupka prvog i drugog stupnja i - Urudžbeni zapisnik. Zapisnik u upravnom postupku 2. Tako se u uredskom poslovanju upotrebljava jedinstveni plan klasifikacijskih oznaka i brojčanih oznaka osoba, stvaratelja i primatelja aka ta, koji je ustrojen na način da su predmeti razvrstani u određene skupine prema sadržaju na koje se odnose, prema vremenu, prema vrsti itd. TRAJANJE: 08:00-14:00 sati PREDAVAČICE: izv. Razvođenje akata u upisniku predmeta upravnog postupka odnosno urudžbenom zapisniku 8. Kreiranje pisane poslovne komunikacije počinje određivanjem stila pisanja. Osim određivanja svrhe, mogučih pitanja itd. Uvezivanje upisnika predmeta upravnog postupka i urudžbenog zapisnika Članak 40. Pisane poslovne komunikacije na papiru A. Akti primljeni poslije zaključivanja otpremnih knjiga, ako nisu hitni, otpremiti će se idućeg radnog dana. Neke od prednosti računala: - memoriranje velike količine teksta s mogućnošću ispisa cijelog ili dijelova teksta - lako biranje i umetanje te razmještanje teksta u stupce, uvlačenje i sl.

[Starije gole tete|Ukrajinske zene za udaju|Oglasi Brnaze Osobni kontakti(2. strana) ]








Post je objavljen 27.12.2018. u 17:56 sati.