Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ciqulaxkomp

Marketing

Uredba o uredskom poslovanju - Brzog datiranja

Primjena Zakona o općem upravnom postupku i Uredbe o uredskom poslovanju - Split










Click here: Uredba o uredskom poslovanju






Popis akata je sastavni deo kartoteke, odnosno skraćenog delovodnika. Evidentiranje će se izvršiti odmah po nastanka rada terminala i naknadno stranci dostaviti nova potvrda o prijemu podneska.



Uredba o uredskom poslovanju

Brojčane oznake u toku godine ne smiju se mijenjati ni brisati, ali se mogu dodavati nove, ako to zahtijevaju promjene nastale u vezi ustrojstva i djelokruga tijela. Tijela državne uprave će o izgledu, mjestu isticanja i načinu postavljanja natpisne ploče na zgradi koja je kulturno dobro pribaviti prethodno mišljenje od tijela državne uprave nadležnog za zaštitu kulturnih dobara prema mjestu gdje se kulturno dobro nalazi, koje je obvezujuće. Prijem pošiljke potvrdit će se potpisom u dostavnoj knjizi za mjesto i na dostavnici.



Uredba o uredskom poslovanju

Pravni izvori za polaganje općeg dijela državnog stručnog ispita - Ako se upisnik predmeta, odnosno urudžbeni zapisnik vode u elektroničkom obliku, na kraju godine se ispisuju i također uvezuju u jednu ili više knjiga. Za akte i radnje za čije je izdavanje ili obavljanje Tarifom propisana pristojba u posebnom području, pristojbena obveza nastaje u trenutku udovoljavanja zahtjevu pristojbenog obveznika.



Uredba o uredskom poslovanju

Osoba koja polaže državni stručni ispit za obavljanje poslova srednje stručne spreme polaže opći dio državnog stručnog ispita sukladno sljedećim pravnim izvorima i literaturi: 1. »Unutarnje ustrojstvene jedinice, uvjeti za njihovo ustrojavanje i način upravljanja«, — članci 12. »Unutarnje ustrojstvene jedinice tijela državne uprave i stručnih službi Vlade, uvjeti za njihovo ustrojavanje i način upravljanja, točka 1 Unutarnje ustrojstvene jedinice« — članci 11. Publikacije se mogu pronaći na internetskim stranicama: Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj, 2014. Osoba koja polaže državni stručni ispit za obavljanje poslova više stručne spreme polaže opći dio državnog stručnog ispita sukladno sljedećim pravnim izvorima i literaturi: 1. Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj »Narodne novine«, br. Zakon o Gradu Zagrebu »Narodne novine«, br. Publikacije se mogu pronaći na internetskim stranicama: Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj, 2014. Osoba koja polaže državni stručni ispit za obavljanje poslova visoke stručne spreme polaže opći dio državnog stručnog ispita sukladno sljedećim pravnim izvorima i literaturi: 1. »Opće odredbe«, članak 4. Zakon o lokalnoj i područnoj regionalnoj samoupravi »Narodne novine«, br. Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj »Narodne novine«, br. Zakon o Gradu Zagrebu »Narodne novine«, br. Zakon o lokalnim izborima »Narodne novine«, br. Publikacije se mogu pronaći na internetskim stranicama: Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj, 2014.



Hivergen - Urudžbeni zapisnik - 05 Urudžbiranje prema Uredbi o uredskom poslovanju
Posebnim propisima može se ustrojiti evidentiranje predmeta i akata po dosijeima i utvrditi njihovo evidentiranje u posebnu evidenciju. Jednoznačno određenje predmeta odnosno pismena Članak 28. Iznimno, ako nadležno tijelo postupi po zahtjevu pristojbenog obveznika, a pristojba nije naplaćena, ona će se naplatiti od pristojbenog obveznika prisilno, prema odredbama zakona kojim se uređuje opći porezni postupak. Podredna primjena uredbe Članak 2. Pismena dostavljena u elektroničkom obliku s elektroničkim potpisom smatraju se vlastoručno potpisanim sukladno posebnim propisima o elektroničkoj ispravi. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama ili kada su korisnici o njima obaviješteni. Službenik pisarnice poslije obavljenog razvođenja dovršenih predmeta spis predmeta odlaže u pismohranu. XI DRUGE ODREDBE 144. Za organe državne uprave za koje se kancelarijsko poslovanje vodi preko Uprave za zajedničke poslove republičkih organa rešenje iz stava 2 ove tačke donosi direktor Uprave.

[G tacka|Https www.oglasnik.hr osobni-kontakti|Upoznavanje za pravoslavni brak]








Post je objavljen 27.12.2018. u 04:12 sati.