S papirom za pečenje prebacite ih na neku hladnu podlogu i ostavite da se skroz ohlade prije nego ih krenete ukrašavati. Potom izdubite paradajz, a njegov mesnati deo ostavite za pripremu fila. I naravno količina šećera ovisi o veličini jajeta.
Ljeto je, pa treba malo biti i oprezan! Ovako pripremljen ručak bez mesa pecite u zagrejanoj rerni. Ovom smesom prelijte jelo i pecite u dobro zagrejanoj rerni.
- Knedle od jabuka u želeu od vina Lagani, osvježavajući desert od jabuka jednostavno se pripremi. Poslušajte njihove savjete i vaši problemi što kuhati ovog tjedna nestaju u trenu.
Sastojci 280 g glatkog brašna + malo za valjanje 1 čajna žličica sode bikarbone 1 žličice začina za gingerbread keksiće 2 žličice cimeta 130 g maslaca sobne temperature 180 g smeđeg šećera 1 cijelo jaje 5 žlica meda Priprema: Sve sastojke dodajte u jednu posudu. Uz pomoć miksera s nastavkom za tijesto umijesite jednoličnu smjesu. Tijesto dodatno malo promijesite na podlozi koju ste pobrašnili, te ga stavite na 15 min u hladnjak kako bi se stisnulo. Tijesto izvadite iz hladnjaka, te ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1-2 cm. Oblikujte kekse modlicama po želji. Modlicu prije rezanja tijesta pobrašnite kako vam se nebi ljepilo. Pecite kekse 10 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne poprime lijepu boju. Još će vam na dodir biti mekani dok se peku. S papirom za pečenje prebacite ih na neku hladnu podlogu i ostavite da se skroz ohlade prije nego ih krenete ukrašavati. Ukrasiti ih možete tako da po njima išarate sa čokoladom, dio umočite u čokoladu ili da napravite standardni royal icing jedan bjelanjak i 150 -200 g šećera u prahu. Ovisno koliko dodate šećera to će smjesa biti tvrđa i teže će se slagati ali će se brže sušiti. Ukoliko želite raditi svakakve ukrase predlažem da ipak bude s manje šećera. I naravno količina šećera ovisi o veličini jajeta. Igrajte se i isprobajte, krenite sa manje šećera pa će te vidjeti kako vam je raditi. Uvijek lako dodate malo još šećera. Ukoliko želite imati ga u raznim bojama, slobodno koristite boje za hranu. Lijep pozdrav i ugodno druženje, Web stranica Recepti Kod Bake je osnovana prvenstveno da bi populacija ljudi došla do sto većeg broja recepata raznih slatkih i slanih jela. Kao i načinom na koji trebamo izraditi ta jela,koje sastojke koristiti i u kojoj količini. Na našoj stranici također možete naći raznovrsne salate,te pripremu raznih zimnica. Kontakt email: receptikodbake gmail.