Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzanagubina

Marketing

Nek ti moje srce bude meta...Podsjetila me jedna draga poznanica da već neko vrijeme nisam pisala. Zar je toliko vremena već prošlo? I da, zbilja...još od Božića...

Život se vrtoglavo događa i nikako da se sjednem i na miru napišem tri smislene rečenice. A nije da se nema o čemu pisati.

Nova godina je počela uzbudljivo. U moj život je ušlo novo biće koje mi je osvojilo srce na prvi pogled.

Od kad sam prvi put uzela u ruke to malo čupavo klupko koje laje i od kad me prvi put pogledala svojim toplim očima šteneta znala sam da sam izgubljena. Ovo malo biće je usvojilo mene a ne ja nju. I od tog dana prije 2 mjeseca život nije isti. Ni za mene ni za moju djecu. Kao da nam je točno to trebalo. Da nas poveže i da nam da razloga da se smijemo od srca. Jer nakon razvoda život je znao na trenutke biti siv. Meni ne jer ja sam napravila ono što sam htjela. Oslobodila se osjećaja da što god napravim nije dovoljno dobro i počela živjeti punim plućima. Ali oni...oni su se morali izboriti sa osjecajem da im se obitelj raspala...mada su znali da ce se to dogoditi. I koliko god su bili bolno svjesni da nazad ne ide morali su naučiti da se sad mora drukčije funkcionirati. Činjenicu da otac ne kontaktira s njima osim ako baš mora neću komentirati. To je nešto za neku drugu priču.

I živjeli smo koliko toliko smireni. Ali meni je nešto nedostajalo. Nešto što će me pokrenuti. Natjerati me da izađem iz kuće i nešto što će mene trebati jer realno, djeci trebam sve manje....i bome me pokrenulo.

Pas koji nema ni sekunde mira, koje je malo štene i mene iz nekog razloga smatra svojom "mamom" i ne odvaja se od mene...doslovno. I već vidim da ću ju jako razmaziti. A ljubav koja se stvori prema psu ...ja to ne mogu objasniti. I neka mi nitko ne kaže da ona nije član naše male obitelji. I te kako jest. Jer samo za člana obitelji bi se brinula na ovakav način. Da li je jela? . Da li je "kakila"? Zašto ima proljev i koju hranu joj trebam davati? Kad je cjepljena, tužno ležala u svom krevetiću i cvilila ja sam bila jednako tužna i jedva čekala da opet živne. Kad odlazim od kuće - drama i cviljenje. I jedino biće koje mi se veseli kao da me nije vidjelo pet dana čak i ako sam samo bila 10 minuta u kupaonici. Ja sam član njene obitelji i sve što ona ima. I da, volim ju svim svojim bićem. I naravmo da sam svjesna da je to drukčija ljubav nego prema djeci. Ali ljubavi ima tako puno i svaka je vrijedna na svoj način. Bitno je da se voli.

Život je tako lijep ovih dana. Bez obzira na kišu i na "polarnu hladnoću" koju smo eto, nekako preživjeli. Moje kontrole se događaju svaka četiri tjedna. Injekcija koju dobijem vec 16 po redu nadam se radi ono što bi trebala. Djeca su zdrava, žive aktivno kako samo mladi znaju i mogu.

Penny, moje malo čupavo klupko spava kraj mene na trosjedu dok ja tipkam i pijem čaj od đumbira...

A Silente se polako ali sigurno opet uvlači u sve pore...tamo gdje im je mjesto. I dok neki raspravljaju što su to "falange" i da li su pjesme dobre i kojim to novim smjerom idu ja samo uživam u činjenici da su tu. I da će proljeće donijeti još novih pjesama.
Oni su moja snaga, moj pokretač i moja velika ljubav...još jedna pd onih ljubavi koje ne razumije svatko. I na neki način i oni su moja familija. Svatko tko u meni probudo pozitivnu emociju je član moje obitelji. Bez obzira bili mi u krvnom srodstvu i pripadali istoj rasi ili životinjskoj vrsti...


Bit će ovo dobra godina, nadam se...

Puna pjesama, psećeg laveža, smijeha mojih najmilijih....i ono što je najvažnije - ja sam postala žena koja se ne boji napraviti ono što želi i nije ju briga što drugi misle o tome...samo svoja, slobodna i neovisna.

Spremna za emocije, spremna za strast.

I spremna za život...


Post je objavljen 03.03.2018. u 16:44 sati.