Francuski specijalitet Kiš Loren (Quiche Lorraine), pitu
vrhunskog okusa, prvi put ću napraviti po receptu moje
prijateljice Zlatice.
Umijesiti rukama testo od 200 g mekog
brašna, 100 g maslaca, 1 jajeta, malo soli
(solnog cvijeta). Ostaviti ga u hladnjaku bar
jedan sat da odstoji, pokriveno da se ne suši.
Podmazati nisku okruglu tepsiju promjera 28 cm. Tijesto razvaljati
na 3 cm veću površinu od te, staviti u tepsiju i podići ivice.
(da se tijesto lako prebaci, može se razvaljati na foliji, pa se
folija samo okrene na tepsiju)
U sredinu staviti fil:
mješavinu od 250 g ribanog sira, 100 g sjeckane
slanine, 100 g sjeckane šunke.
Sve preliti sa smjesom umućena 4 jajeta, 200 ml mlijeka
i malo soli (solnog cvijeta)
Peći na 200 stupnjeva 35-40 minuta dok ne porumeni.
Jesti toplo, u slast!
Post je objavljen 17.10.2017. u 06:42 sati.