Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzanagubina

Marketing

Samo svoja


Pijem prvu kavu i gledam na sat.

Trebala sam već biti u gradu, napraviti sve ono što sam jučer onako ambiciozno isplanirala, kupiti namirnice za ručak, i početi sa svojim svakodnevnim aktivnostima....

Umjesto toga, ja još uvijek sjedim i pijem kavu i našla sam milijun izgovora zašto još ne moram izaći iz kuće. Jer sam se dugo pospana protezala u krevetu i umjesto o kupovini i plaćanju računa razmišljala o nekim sasvim drugim stvarima. I u trenu shvatila: ne polažem račune nikome.

Ako mi se ne ide u grad sada, otići ću kasnije. Otići ću sutra, k vragu. Nema veze. Ništa od toga nije toliko važno. Važna sam ja. Bitan je osjećaj mira i onaj osjećaj da sam živa, življa no ikad.... i da je ljepše ostati sat vremena duže u krevetu, toplom i mekom i misliti na neke lijepe stvari, nego u stresu skakati iz kreveta i s grčem u želucu trčati do grada da bi se sve obavilo. Jer to ću i onako napraviti. Ne sad, ali za dva sata.

I zato sad pijem kavu, oko mene tišina. Čuje se samo tiha glazba u pozadini, ona jedina koja me pokreće....

"samo pravo, samo pravo, srce moje sanjivo...."

Ovih dana opet puno razmišljam o njima. Prije godinu dana sam mislila da će sve ići drugim tokom. Tresla se od uzbuđenja u klubu SAX! i pomalo od šoka...oni koji su bili znaju o čemu pričam. I mislila sam: pa ljudi, gdje je kraj? Sky is the limit....nisam znala onda da ću sa strepnjom čekati svaki dan i čekati da se ponovo nešto počne događati...i da, ne gubim ja nadu. Nikada....jer ja ne odustajem od onoga što volim. A oni znaju koliko volim njih. Silente je tu i ostati će....

Oni su bili moj trigger, moj pokretač i moja snaga da ne potonem. I oni su zaslužni što sam se promijenila iz temelja i sve loše u svom životu što mi se dogodilo pretvorila u nešto dobro. I promijenila samu sebe u sasvim novu osobu.

Postala sam žena koja je sposobna za ljubav, i želi živjeti punim plućima. Ženu koja se ne boji svojih godina i koja uživa u svakom svom danu, u svakoj emociji. Svim srcem. Iskusna i zrela, a opet spremna za neka sasvim nova iskustva.

Snažna, neopterečena i sa novim samopouzdanjem. Spremna probati sve ono što oduvijek želi ali nije mogla ili nije imala hrabrosti za to. Žena bez predrasuda, bez ikakvih tabua. Besramno, drsko i s osmijehom na licu, spremna za neke nove stvari. Usprkos životu, usprkos nekim sitnim strahovima....žena koja je pobijedila samu sebe.

Došla sam u fazu kad svaku emociju doživljavam dvostruko intenzivnije nego ikada prije. Nešto se čudno dogodilo. Kao da sam konačno oslobođena....duh zarobljen u boci...više nije zarobljen.

Čudna ili čudesna?

Kako kome....a nije ni važno.

Onaj tko je sličan meni, točno zna o čemu pišem sada....kakav je osjećaj kad te ne razumiju. I kad ne smiješ na glas nekada ni reći što misliš jer se bojiš da će te osuditi. Ljudi su navikli na kalupe. Jer je to njihova comfort zona. I boje se probati nešto novo, ostvariti neke svoje fantazije...jer je lakše živjeti po tuđim pravilima. Ja to više ne mogu i ne želim. ŽIvot je samo jedan. I ja nemam volje ni vremena za život u kalupu u koji ne pripadam. Svaki atom mog tijela vrišti od potrebe da srušim taj kalup i budem ono što mi treba.

Znam da mnogima nije jasno ovo što pišem. Jer moraš probati da bi znao....

Važno je da ja samu sebe razumijem. Jer sama sam sebi najbolji i jedini sudac. Nikome u životu ne želim više polagati računa osim sama sebi.

Trebalo mi je dugo da to shvatim, ali sada nema nazad.

Ja sam ja.... samo svoja.Post je objavljen 09.05.2017. u 08:45 sati.