Već smo je pravili zajedno, ali su neki propustili. Tko zna, neka preskoči
recept. Rozen torta je kolač koji se jako lako pravi ako kupimo gotove
kore, 8 kora 20x30 cm.
Pripremite nadjev:
U 200 ml mlijeka dodati 170 g šećera,
provriti, dodati 400 g mljevenih oraha
i 5 vanili šećera. Vrućem dodati 250 g
maslaca i odmah nadijevati.
Korice pokvasiti neslađenim mlakim mlijekom i nadijevati.
Na donju koricu razmazati 4 žlice nadjeva i staviti drugu,
pritisnuti, pokvasiti mlijekom, nadijevati sa 4 kašike nadjeva
i tako ponoviti 7 puta.
Osma kora ide na vrh, kvasi se mlijekom, pa se preko svega stavi alufolija,
pritisne težom posudom i ostavi na sobnoj temperaturi sat-dva pa u hladnjak
preko noći.
Sutradan se odsjeku krajevi i torta glazira.
Glazura:
Umutiti 400 g šećera u prahu sa sokom polovine omanjeg
limuna, 3-4 kapi ulja inekoliko kapi ekstrakta maline. Ako
želite jaču boju, stavite više ekstrakta. Dodavati pomalo
vrele vode i mutiti do pjenastog. Prekriti gornju površinu
torte. Kome je to preslatko, može staviti čokoladnu glazuru.
Torta se ostavi na hladnom da se glazura stegne. Rezati kocke.
Ako ih ne nađete, kore možete praviti sami:
Dobro umutiti 50 g maslaca sa 1 vanili šećerom, dodati 1 jaje,
umutiti, postepeno dodavati 1,5 kavenu šoljicu mlijeka i 300 g
brašna s pola kašičice praška za pecivo. Razvući 6 korica
20×28 cm na 2-3 mm debljine. Dva pleha namazati uljem s
poleđine i naizmjenično na njima peći korice na 200 stupnjeva
5 minuta. Hladiti ih naslagane jednu na drugu.
Post je objavljen 12.12.2016. u 06:50 sati.