Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

KISELA PAPRIKA - ZIMNICA

Pozdrav svima!
Dok još traje sezona kupite paprike i spremite ih, a ako nemate svoj recept napravite ih prema ovom jer je paprika fantastična!
Miris kisele paprike u svima nama će probuditi sjećanje na djetinjstvo, drvene šporete i škripu starog bunara. Prali smo je hladnom bunarskom vodom i prskali se, nesputano i veselo kako samo djeca to znaju!
Pripremam zimnicu i danas, baš zato da moja djeca uživaju u zajedničkom druženju i osjete duh prošlosti te da se ne zaboravi naša tradicija i dobri stari običaji!
Za pripremu kisele paprike imam stari provjereni recept, a potrebno nam je:
10 kg paprike (babure ili paradajzerice)
4 l vode
100 ml esenca
300 g šećera
150 g soli
250 ml ulja
konzervans
biber u zrnu
Prvo treba oprati i očistiti papriku od koštica te narezati na polovice.
Vodi dodajte začine i miješajte otopinu dok ne zavrije te kuhajte dio po dio očišćene paprike oko 3-4 minute, ali ne duže jer će postati premekana.
Papriku odmah vadite i slažite u staklenke, a kada sve izvadite u otopini otopite konzervans i još vrućom tekućinom napunite sve staklenke. Odmah ih zatvorite, malo utoplite i ostavite do sutradan da se ohlade.
Staklenke s paprikom poslažite na police svoje smočnice da biste mogli uživati u njima kad nestane svježeg povrća i dođu jesenske magle!
Obložite poklopce nekom veselom tkaninom tek toliko da ih uljepšate i zadovoljite duhove prošlosti!
Servus dragi moji :)






Gotovo je za ovu godinu sa zimnicom, sada slijedi samo uživanje :)







Post je objavljen 27.09.2016. u 07:58 sati.