Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

1600

T+17

S jučerašnjih 800 leukocita, danas smo se popeli na 1600. Takav nagli rast stanica posljedica je stimulansa G-CSF koji je Simon dobivao do jučer. Bilo je od velike važnosti da se što prije prijeđe magična brojka od 1000 kako bi izbjegli mogući infekt. Engraftment (usađivanje) je potvrđeno i jutros je Simonova krv otišla na analizu za kimerizam – da vidimo čije stanice tako lijepo napreduju (nadamo se mamine). Rezultati kimerizma biti će gotovi za par dana (prošli put smo čekali 3 tjedna) jer sad Simon ima žensku krv pa se kimerizam može puno lakše provjeriti.

Jučer je Simon imao alergijsku reakciju na imunoglobuline koja je izazvala visoku temperaturu, osip i probleme s disanjem i ja sam se baš jako prepala. Već sam vidjela odjel intenzivne i nove komplikacije. Srećom, opet je glavni doktor dotrčao i smirio stvari – čovjek stvarno ulijeva povjerenje i ništa ga ne iznenađuje. Zaključio je da sa Simonom nikad nije dosadno te da Simon baš voli davati posla doktorima. Iako do sada nije imao reakciju na imunoglobuline, više ih neće primati, a dobro bi mu došli.

Inače je jako iscrpljen zbog engraftmenta i uglavnom spava. Treba mu dosta kisika za disanje, opet se malo borimo s težinom i crijeva još uvijek ne rade punom parom. Sutra ga čeka kontrolni ultrazvuk srca i abdomena koje ćemo ponavljati na tjednoj bazi sljedećih mjesec dana. Srce kontroliramo zbog plućne hipertenzije koja se može vratiti, a abdomen zbog crijeva. Zaključak sa crijevima je da najvjerojatnije adenovirus uzrokuje probleme, a oštećenja od kemotrapije i GvHD-a ne pomažu. Doktori kažu da će trebati neko vrijeme da trbuščić proradi. Od jučer je na meniju opet čaj od komorača, ali ovaj put zaslađen jer je tako finiji. Nakon dva dana čiste glukoze frajer se naviknuo na slatko i više ga se ne može prevariti s bljutavim čajem. Sonda je još uvijek u nosu (pričvršćena s dva flastera), no ona služi za izbacivanje viška sadržaja iz želuca i nije za hranjenje. Ona samo pomaže da mu trbuščić bude manje opterećen i bolan.

Jedna kroz staklo jer ne stignem upaliti mobitel u boksu



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.

Post je objavljen 18.08.2016. u 15:15 sati.