Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

Back to the Station 7

T+5

Jučer oko podne, nakon što je dobio zadnju dozu kemoterapije, Simona su premjestili u njegov boks na Odjel 7. Iako mu je doktor na intenzivnoj, podrijetlom iz Slovačke, čitao knjigice na hrvatskom, na Odjelu 7 nam je ljepše i ugodnije. Ovdje poznajemo sve doktore i sestre i svi su nas dočekali s osmjehom.

Kemoterapija je, nažalost, pokazala svu svoju jačinu tako da se Simon uopće ne osjeća dobro. Ima proljev, mukozitis, mučnine, pun je šlajma i sve ga smeta. Jako plače čim mu se netko približi, a miran je jedino dok spava. Mene je ovo Simonovo stanje pogodilo, iako sam znala da će biti teško, nisam mislila da će ovoliko patiti. Poboljšanje očekujemo tek kroz nekoliko tjedna – dva ciklusa ovakve kemoterapije u dva mjeseca su nešto što se teško podnosi. Danas me glavna doktorica pokušala utješiti da se Simon ničega neće sjećati i da ga ovo loše iskustvo neće omesti u lijepom životu.

Jučer su opet radili ultrazvuk srca, zbog provjere plućne hipertenzije i stanje je puno bolje. Srce i pluća su skroz u redu, ali nastavlja s Viagrom još neko vrijeme. Diše uz pomoć vrlo malo kisika i to je trenutno najvažnije. Sve ostalo je stabilno - tlak, temperatura i težina su odlični i samo da tako i ostane. Dobio je jučer i transfuziju eritrocita i koža nije reagirala crvenilom. Samo je još uvijek dosta suha. Lijekove popije na usta uz malo glukoze i fini su mu, ali mlijeko ne može progutati pa tu sonda spašava stvar.

Simonov lanac načinjen od perlica hrabrosti trenutno je dugačak točno 2 metra i još uvijek raste. Nedostaju nam dvije perlice koje je zaradio jučer (žuta za ultrazvuk i plavo-crvena za transfuziju). I odlazak na intenzivnu obilježili smo perlicom (šarena kockica). Jednog dana lanac će nas podsjećati na sve što je Simon morao proći da bi ozdravio. Jednom možda napišem i legendu što koja perlica označava jer ovako izgleda da nema toga što nije prošao.



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.




Post je objavljen 06.08.2016. u 16:47 sati.