Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

Anesteziolog

T-5

Treći dan kemoterapije je iza nas. Simon je zasad odlično podnosi i doktori su jako zadovoljni. Koža i crijeva su svakim danom malo bolje što su i očekivali jer kemoterapija postupno uništava donorovu koštanu srž. I dalje se borimo s tlakom i nakupljanjem tekućine pa je tako Simon jutros bio 500 g lakši nego jučer ujutro. Sada zbog kemoterapije dobiva povećanu količinu infuzije da bi se lijekovi mogli ispirati iz tijela. Novi diuretik koji su mu jučer uveli super odrađuje posao i Simon piški kao veliki.

Ja sam jučer ujutro imala pregled kod anesteziologa zbog doniranja koštane srži. Dobit ću opću anesteziju i neću ništa osjetiti, ali ću moći samostalno disati. Zahvat je dogovoren za ponedjeljak ujutro. U sali će biti tim od 4 Simonova doktora i anesteziolog. Imat ću dva uboda kroz kožu i više od desetak uboda kroz zdjelične kosti. Postupak izvlačenja koštane srži je jako bolan, najviše zbog pritiska koji se stvara tom prilikom, i zbog toga se dobiva opća anestezija. Nakon zahvata ću dobivati lijekove protiv bolova kroz par dana i željezo kroz mjesec dana. Na mjesto uboda stave flaster koji služi kao ljepilo - nema šavova, ali će vjerojatno ostati mali ožiljci.

Srijeda je dan za glazbenu terapiju koju već neko vrijeme preskačemo jer Simon ili spava, ili je u bolovima, ili nije dobre volje. Danas je cijelu stvar prespavao, ali s obzirom na kemoterapiju to je normalno. Uživamo nas dva u glazbi kad je budan i još uvijek najviše voli kad ja pjevam, što znači da još uvijek ne prepoznaje kvalitetnu glazbu. Zadnjih dana odradi fizikalnu terapiju i ne buni se previše i to je ono što mene jako veseli. Jedino što u zadnje vrijeme nije oduševljen mazanjem ribljom kremom i cijelom odjelu to jasno da do znanja.

Igra ručnikom jučer nakon kupanja



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.




Post je objavljen 27.07.2016. u 15:07 sati.