Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

Kemoterapija vol. 2

T-7

Danas je dan promjene krevetića. Naime, svaki drugi ponedjeljak Simon dobije novi, dezinficirati krevetić, a stari ide na detaljno pranje. Svaki dan sestre dezinficiraju krevetić unutar boksa, ali zbog kotača i teško dostupnih mjesta svaka dva tjedna zamijene krevetić novim. Jutros sestre nisu stigle odraditi jutarnju rutinu sa Simonom (kupanje, mazanje, pregled doktora) prije mog dolaska u bolnicu, tako da su me poslale na kavu i odmah me ujutro razveselile.

Simonu je koža još mrvicu bolje, ali je i dalje jako suha i gruba. Borba s visokim tlakom ide iz sata u sat i od sutra krećemo s novim lijekom na usta pa ćemo vidjeti učinak. Danas smo krenuli s prvim citostatikom. I ovaj put dobit će tri citostatika kroz pet dana. Što se tiče jela i dalje glumi Engleza - pije mlijeko pomiješano s čajem i zasad nema znakova mučnine ili mukozitiza. Prvi dan kemoterapije je prošao uz puno smijeha i vježbe. Moram nas pohvaliti - danas smo nas dvoje vrlo kvalitetno sami odradili 45 minuta fizikalne i Simon je počeo pomalo držati glavu kada je na trbuhu. Kako smo vježbanje dosta zanemarili zadnjih mjesec dana, danas me frajer ugodno iznenadio.

Kako mu se ljuljačka jako sviđa, a ja nemam vremena prati je svaki dan, sestre su mu danas složile novu ljuljačku. I ova mu se jako sviđa i čak se u njoj može bolje ljuljati.



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.

Post je objavljen 25.07.2016. u 16:58 sati.