Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

Taktilni domino

T+15

Noć je prošla malo mirnije jer su ga sestre cijelog umotale u tetra pelenu pa se nije mogao češkati. Odspavao je četiri sata u komadu. Ujutro su mu povećali dozu kortizona jer se osip i dalje pogoršava. I dobio je još jednu kremu – ova je s kortikosteroidima pa će sada djelovati i lokalno. Još tri limfna čvora su naotekla, tako da su isključili aktivaciju cjepiva. Trenutna teorija je da se radi o GvHD-u (odnosno o reakciji tijela na sve što se događa u tijelu). Nadamo se da će povećana doza kortizona to riješiti skupa s osipom i temperaturom (za koju isto misle da je GvHD jer nema znakova infekcije). Ako se kroz par dana limfni čvorovi ne povuku onda ga čeka još jedan ultrazvuk i daljnja obrada. Ali mi znamo da će sve to uskoro nestati čim kortizon počne djelovati.

Danas je opet primio transfuziju trombocita – sada je to ukupno 20 transfuzija od početka liječenja. Uskoro bi i to trebalo prestati jer nova koštana srž radi punom parom i stanice se jako lijepo stvaraju.

Danas je Simon dobio igračke od Udruge koja brine o bolesnoj djeci. Nedavno smo dobili katalog pa smo izabrali ono što mislimo da bi Simonu bilo jako zanimljivo, poticajno i korisno. Bolnička dadilja nam je pomogla u odabiru, ona je igračke naručila i donijela. Neke će malo pričekati dok Simon poraste da se može igrati s njima, ali sve će sigurno biti uskoro u upotrebi. Između ostalih ima i taktilni domino što se meni posebno sviđa jer ćemo se svi četvero moći igrati kad dečki malo porastu.

It feels like Christmas



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.

Post je objavljen 15.06.2016. u 18:52 sati.