Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

Vampir

T+6

Simon je imao mirniju noć, ali je prijepodne bilo napeto. Jako teško diše i razina CO2 u krvi je ukazivala da će morati ići na jedinicu intenzivne njege ako se stanje ne popravi. Tamo bi mu pomogli da lakše diše, ali je ujutro fizioterapeutica odradila lavovski posao i popodne su nalazi bili bolji. Još uvijek je u svom kinderbetu na Odjelu 7. Disanje mu, uz sekret, dodatno otežava i voda koja se uporno nakuplja u tijelu pa je ima i u plućima. Počeo je dobivati diuretik kroz infuziju (a ne kao do sada kroz injekcije) i nadamo se da će krenuti na bolje.

Dodatne poteškoće stvara bakterija u krvi koju su jutros izolirali. Tijelo mora uložiti ogroman napor da bi se borilo protiv nje jer imuniteta nema. Srećom, antibiotik od jučer djeluje i danas nije bilo temperature. Ponovo je prespavao cijeli dan i svi su jako sretni zbog toga.

Mukozitis, odnosno oštećenje sluznice usne šupljine, je najgore do sada. Nisam mu ni nudila bočicu s mlijekom. Kad se sluznica malo oporavi sigurno će početi jesti, ali trenutno ga nema smisla mučiti. To ga također iscrpljuje.

Toliko je blijed da izgleda prozirno - eritrociti su mu niski pa je opet dobio transfuziju. Danas se glavni doktor našalio da Simon izgleda kao vampir. Dok se god on šali ja sam mirna jer je on jedan od najboljih doktora na svijetu za MIOP. Čini se da ćemo sljedećih nekoliko dana i dalje nizati perlice.

Ovo je sada ono najkritičnije razdoblje i doktori su na sve spremni. Nitko ne zna u kojem će se smjeru stvari razvijati, ali večer je završila bolje nego što je dan počelo. Možda će sutra biti dobro od jutra.

Simonove slike nema jer cijeli dan nisam stigla upaliti mobitel koji je u boksu. A i nije mu bilo do slikanja danas.

Već su u tri reda



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.

Post je objavljen 06.06.2016. u 20:30 sati.