Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

5 mjeseci

Simon je u subotu navršio 5 mjeseci. Veliki dan smo proslavili kašicom od kruške - plakanju nije bilo kraja. Ni s jabukom nije prošlo bolje, ali nema odustajanja. Ispočetka smo imali dosta problema s davanjem kalcija na usta jer su kristalići dosta krupni te je dva puta sve povratio, ali uspjeli smo pronaći način i sad ga popije u mlijeku bez problema.

Otkada je Simon u stanu obavili smo dva kontrolna pregleda u dnevnoj bolnici i sve je u najboljem redu. Pokazali su mi kako zamijeniti flaster na kateteru tako da na novu kontrolu moramo tek za 7 dana. Flaster trebam mijenjati svaki drugi dan jer mu je koža jako osjetljiva pa ne može dobiti foliju koja se ne mora tako često mijenjati. Ovaj tjedan trebali bi obaviti razgovor o nuspojavama i rizicima cijelog postupka.

Prelazak u stan je stvarno bila super ideja. Simon odlično spava po noći i nije jako zahtjevna beba. A tu je i pomoć bake. Uz ekipu koja nam je stigla iz Zagreba dani nam prolaze uz smijeh i beskonačne šetnje po prekrasnom Ulmu. Grad je mali za njemačke prilike, oko 120.000 stanovnika. Od našeg stana do centra grada su otprilike 2 kilometra što je lijepa ugodna šetnja od pola sata. Primjetne su sitne razlike poput pješačke zebre gdje prednost imaju automobili ili promjena cijene goriva tri puta u danu (cijena varira više od jedne kune). Jedan od popularnijih dječjih parkova je smješten na starom ulmskom groblju.

Toliko za danas i za sljedećih nekoliko dana.

Ispred ulmske gimnazije



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.


Post je objavljen 02.05.2016. u 20:21 sati.