Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

31.05.2016.

Konačni datum transplantacije je potvrđen – 31.05.2016. Za 33 dana Simon će dobiti nove matične stanice od donora iz Poljske!

Danas su ga pustili u stan jer nema potrebe da bude u bolnici budući da su mu krvni nalazi dobri. Ne treba više infuziju jer dobro jede, a kalcij i antibiotsku profilaksu primat će na usta. Slijedi dva i pol tjedna uživanja u koliko-toliko normalnom životu. Nakon toga će ga primiti na Odjel 7 gdje će krenuti s kemoterapijom. Uskoro nam stiže i pojačanje iz Zagreba pa ćemo nakon tri mjeseca bolnice živjeti neki drugi život, makar i nakratko. Moramo se kloniti gužve, ali smijemo prošetati po gradu i otići na brzinu do dućana kad je najmanje prometno.

Moram priznati da isprva nisam bila baš oduševljena što će Simon prije transplantacije biti u kontaktu s bracom koji ide u vrtić, ali doktori su me uvjerili da je to dobra ideja i da je Simon dovoljno zaštićen.

Kašica od kruške mu se i dalje ne sviđa pa ćemo sutra, ako uspijemo do dućana, probati sa šljivom. Ovdje vrijeme i dalje luduje - već tri dana izmjenjuju se razdoblja snijega i sunca. Jedino je vjetar konstanta.

Stalno zaboravim spomenuti još nešto što mi se jako svidjelo na Simonovom odjelu. Naime, postoji soba s igračkama koje se mogu posuditi. Ja sam to zvala „knjižnica igračaka“. Veća djeca mogu se tamo doći i igrati, ali većina roditelja ipak posuđuje igračke jer su im djeca u izolaciji. Tako sam Simonu svaki tjedan posudila neku igračku koja svira i onda smo se njome zabavljali.

Nakon nekoliko mjeseci napokon spavanac u svom krevetiću (odnosno u kolicima jer krevetić još nije stigao iz Zagreba)



Dan po dan, do sljedećeg puta! T.

Post je objavljen 28.04.2016. u 22:54 sati.