Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simonulm

Marketing

Kruška, kruška, kruškica

Jutros me dočekao snijeg - vrijeme je ovdje zaista ludo. Ne samo da je čas sunce, čas kiša, sad je i zabijelilo. Prošli tjedan sam hodala u kratkim rukavima, ovaj tjedan mi trebaju čizme. A čizme sam poslala natrag u Zagreb jer sam naivno mislila da ih više neću nositi pa se sad smrzavam u tenisicama. Sva sreća da imam zimsku jaknu.

Ovdje svi na komentare o vremenu krenu poslovicom „April, April, der weiß nicht, was er will“. Izgleda da je poslovica u pravu jer travanj stvarno ne zna što želi.

Simon je danas probao svoju prvu kašicu – Hipp krušku. „Probao“ je prava riječ jer nisam sigurna da je išta progutao. One dvije žličice koje sam mu uspjela staviti u usta, ubrzo je uspješno ispljunuo. Izrazom lica jasno mi je dao do znanja da nije oduševljen kruškom, a zatim je plačem zahtijevao svoje mlijeko. Sutra nastavljamo bitku.

Iako Nijemci dohranu započinju mrkvom i krumpirom, prema mojoj želji krenuli smo s voćem, a budući da jabuku nisu imali, pokušali smo s kruškom. Od mrkve i krumpira mogao bi imati još više problema s trbuščićem pa su se doktori složili sa mnom da bismo trebali početi s voćem. Nadamo se da će mu upoznavanje s različitim okusima i teksturom prije kemoterapije pomoći u kasnijem prihvaćanju hrane. Obično većina djece nakon kemoterapije prestane jesti zbog oštećene usne šupljine i pojave bolnih afti. U principu bismo dohranu trebati započeti za kojih mjesec dana što bi se moglo poklopiti s kemoterapijom i transplantacijom, pa da ga ne napadnemo odjednom i lijekovima i novim okusima, odlučili smo krenuti malo ranije - par dana prije navršenih pet mjeseci.

Krvna slika mu nije bajna, ali nije još za transfuziju tako da i dalje puno spava, a ja se ne bunim.

Pogled s prozora jutros



Kruška.. hm..


Dan po dan, do sljedećeg puta! T.

Post je objavljen 25.04.2016. u 23:20 sati.