Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Lijek...

Možda se dogodilo, a možda i nije, a moglo je...

Mama je nešto spremala po sobi, a curica se igrala s medom.
Prvo su u mašti šetali po parku, ali soba je bila malena, pa je i šetnja bila kratka. Onda su sjeli na pod i pričali neke svoje tajne. Medo je šutio i curica je pomislila da ga boli grlo. Uzela je bakine očale, stavila ih na vrh nosa, našla negdje veliko gumb i strogo rekla medi
-Ne diši ... sad kašlji, ne diši ... taaaako ...
Očito je meda bio jako prehladjen i trebalo je odmah mu dati lijekove.
Uzela je stolicu, popela se na nju, pa pružila ruke da dohvati tatinu torbu s lijekovima na polici. Uf, što je visoko, a meda je bolestan.
Znala je da se ne smiju dirati lijekovi, ali ovi su za njega, tata liječi kuce i mace, i one druge životinje koje žive na selu.
Uzela je sa stola čašu s vodom, izvadlia lijekove i pružila ih medi. Meda nije htio piti. Možda su mu bili gorki, a možda zato što su mu usta bila ušivena, tek nije nikako mogao popiti lijekove.
-Vidiš, moraš progutati to. Začepi nos i zažmiri, biće ti lakše i odmah ćeš ozdraviti.
Meda nije htio nikako poslušati i curica mu je pokazivala kako se to radi. Progurtala je jednu tableticu, pa još jednu, pa još jednu. Tog trenutka je ušao njen bata u sobu.



-Što to radiš ?? Ne smiješ piti tudje lijekove. Mamaaaaa ...
Mama je ušla u sobu, pogledala i samo zgrabila kutijicu, dijete i poletjela u bolnicu. Stigla je na vrijeme. Curici su radili neke gadne stvari u nekoj smrdljivoj bijeloj sobici. Badava se derala, i branila i rukama i nogama. Bili su jači od sirote djevojčice.
Meda nije morao u bolnicu, ali ga više nisu liječili kad je bio bolestan. Curica je odrasla, dosta se u životu petljala s lijekovima, ali nikad nije volila ih piti i uvijek je mislila da je to pogrešan lijek i prevelika doza i mrštila se na njih da joj je bolje bez njega.
Lijekovi, ma koji bili, ne smiju biti na dohvat djetetu.
Polica s njima ne smije biti pristupačna, a najbolje je držati ih pod ključem.
Te malene bombonice su tako zabavne djeci.
Ma koliko djelovalo sve bezazleno, trovanje lijekovima je mnogo češće nego se misli ...
Lijekovi nisu igračka ...
Kako vi čuvate lijekove koje svakodnevno ili povremeno pijete ??



Post je objavljen 20.04.2016. u 09:46 sati.