Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stella

Marketing

Rafioli, s posvetom

Pošto smo zaključili da se na duži put nose rafioli, double trouble je poželjela
da nauči praviti rafiole prije nego se otisne do Japana. Možda će takvih biti još, pa evo
recepta. Ima više načina, u principu se rafioli uvaljaju u kristal šećer na kraju, ali ako
želite da imate kolač koji vam se neće mrviti i koji vam može trajati čak desetak dana
bez hladnjaka, napravite ih ovako.

Tijesto: Umutite 130 g svinjske masti sa 130 g šećera, dodajte 3 žumanjka, naribanu koru
jednog limuna (ili vanili šećer s limunom), 2 vanili šećera, kašičicu ruma pa 200 ml
mlakog mlijeka i 500 g mekog brašna. Umijesite masno tijesto, razvaljajte tanko, reckastim
nožem sjecite kvadrate oko 10 cm, na sredinu stavite kašičicu nadjeva, presavijte preko
sredine, utapkajte prstima da se polovine slijepe i sjekačem opsjecite polumjesec.
Premažite ih smjesom kašike mlijeka, jednog bjelanjka i kašike šećera.
Stavljajte ih u pleh namazan mašću i posut brašnom i pecite na 250 stupnjeva 10-15
minuta da ostanu skoro bijeli.
Nadjev: Pomiješajte 100 g mljevenih badema, 80 g šećera, naribanu koru jednog limuna
(ili vanili šećer s limunom), kašičicu ruma, 50 g čokolade u prahu i 1 jaje.



Post je objavljen 05.04.2016. u 20:38 sati.