Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kljuk

Marketing

Druženje s romanom "Čišćenje globusa"

U veljači smo se družili s knjigom naše domaće autorice, naše sugrađanke Božice Jelušić i to tri godine nakon što je knjiga izašla u izdanju đurđevačkog Ogranka Matice hrvatske i dvije godine nakon što je autorica za tu knjigu dobila Zlatnu povelju Matice hrvatske.
"Čišćenje globusa" je obiteljska kronika plemićke obitelji vonTrezić čije je ladanjsko imanje Barnagor s bogatom knjižnicom u posjedu pjesnikinje, već dvadesetak godina.
Naša sedmorka se složila da se radi o zanimljivom romanu gdje se pripovijedanje isprepliće sa dokumentarističkim crticama, odličan prikaz propadanja jedne plemićke obitelji. Dvorac je obitelji bio oaza u vrijeme rata. U romanu smo prepoznali i autobiografske detalje. Zanimljiva nam je ideja da se na osnovu rukopisa i knjiga rekonstruira život jedne obitelji, no poznavajući Božicu ostali smo i pomalo razočarani.

Naši članovi preporučuju za čitanje: Selma Lagerlof „Blago“, John Green: „Gradovi na papiru“, Elena Ferrante: „ Dani zaborava“ i Karen Joy Fowler: „Potpuno sam izvan sebe“.

U ožujku se družimo sa Aldousom Huxleyom.


Post je objavljen 01.03.2016. u 14:34 sati.