Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Crna legenda šume Hrastibor 8

Onda kada Selena ljubi Endimiona

Da, Athumanunh i njegova pratnja stižu pred grad Ollantaytambo nakon što su izvojevali pobjedu nad divljim Chanko ratnicima. Dakako, to je misteriozno vrijeme za Athumanunha jer odgovara trenutku kada 'Selena ljubi Endimiona'.

(Selena je božica Mjeseca iz jedne druge mitologije, a Endimion je mladi pastir kojeg potajno voli ova srebrena Božica. No, ljubav Božice i smrtnika uvijek može napraviti pomutnju, pa se onda glavni Bog umiješao i odredio da u trenutku kada 'Selena ljubi Endimiona', koji je u tom romantičnom trenutku još uvijek u dubokom snu, 'pukne Zora'. Iz te začarane ljubavi rodi se 'ružićastoprsta' Zora. Endimion se budi, ali Selena se mora povući u svoje odaje, jer dolazi moćan bog Helije (Sunce).

U to spokojno jutro, nakon veličanstvene divote bitke, Athumanunh kroz kapljice rose sada već potpuno razumije boje 'Inka jutra' i opet vidi 'kreaciju' tih nevjerojatnih i nepopravljivih ljubitelja prirode koji grade svoje poljodjelske trase opetovano u potpunom skladu s prirodom i krajobrazom koji ih okružuje.

 photo ATH OL 1.jpg

Na samom ulazu u 'svetu Inka dolinu' Athumanunh opet vidi jednu životinju koja živi po Inka mitologiji na Mliječnom putu čija je i ova predivna dolina čista zrcalna kopija. Dakle, Athumanunh primjećuje alpaku (ne ljamu, ona je nešto veća od alpake po Athumanunhu).

Na obroncima planine Tamboqhasa, među trasama Athumanunh vidi alpaku, a na drugoj planini Pinkuylluna vidi Virakochu. Sada je Athumanunh siguran da je na pravom mjestu, u gradu Ollantaytambo kojeg nije teško prepoznati jer izgleda baš kao da je u njemu Vrijeme zarobljeno.

 photo ATH OL 2.jpg

Grad kao da se uopće nije mijenjao 600 godina, pa da je probuditi u našem vremenu nekog stanovnika tog grada iz 15. stoljeća on bi ga bez problema prepoznao, a tako ga sada prepoznaje i Athumanunh koji korača koracima od šest stotina godina unatrag.

Još samo preostaje Athumanunhu da svoju pratnju povede prema utvrdi grada Ollantaytambo i potom krene napokon prema Kusku gdje će (barem je tako uvjeren Athumanunh) moći vidjeti tajnu Inka kalendara za kojeg je uvjeren da mora biti povezan s 'Een tee wah TAH nah' (Intiwatana), a to mu je i natuknuo sam Tupac Capac u 'Veel cah BAHM bah' (Vilcabambi – Machu Picchu)...




Post je objavljen 14.01.2016. u 22:12 sati.