Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

blagdanska torta

Još jedna divota bez brašna i šećera.
Malo sam je sfušarila jer sam bila jako umorna, ali slobodno nek ukućani odbiju jesti.
Sve žlice i posude, pa čak i metlice miksera sam oblizala.
Predobro !



Za biskvit trebate:

- 100 g mljevenih badema, oraha ili lješnjaka ( ja sam koristila bademe )
- 30 g grubo sjeckanih badema
- 4 jušne žlice nezaslađenog kakaa
- 4 jaja
- 50 g maslaca sobne temperature
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- stevija po želji i ukusu
- bourbon vanilija i cimet

U žutanjke dodati sve sastojke. Na kraju dodati i snijeg od bjelanjaka.
Peći 15-20 minuta na 170 stupnjeva.

Niš od toga nisam slikala. Sve sam zaboravila, ali mi se čini da neme neke mudrolije.

Kremica:

- 200 g tamne čokolade ( one sa 70% kakaa )
- 500 g mascarpone sira
- 5 dl slatkog vrhnja ( vrhnje za šlag od mliječne masti )
- stevija po želji i ukusu
- bourbon vanilija, cimet

Na pari otopiti čokoladu s 1 dl slatkog vrhnja i pustiti da se ohladi.



Istući vrhnje u šlag, pa u njega dodati mascarpone sir.





Kremu podijeliti na tri dijela.
U prvi dio umiješati pola otopljene čokolade.
U drugi dio umiješati bourbon vaniliju.
U treći dio umiješati ostatak čokolade i cimet.
Tim redom slagati na biskvit.

Vodite računa da je krema s čokoladom gušća i teža od bijele kreme, pa kad stavite bijelu kremu na biskvit, pustite je u frižideru da se malo stisne prije nego dodate čokoladni sloj. Onda vam se neće dogoditi da se te dvije kremice pomiješaju, kao što se meni dogodilo.



To je valjda podsvjesna želja da nikome ne bude privlačna za konzumaciju. naughty
Ali, da ne budem baš bezobrazna ...



Odspavala je noć u frižideru, a ujutro sam je nosila na degustaciju mami i tati.
Nikome nije ostalo na tanjuru. Dobar znak !



Teško sam je izvadila iz kalupa, teško rezala fete zbog badema koji su pod nožem upadali u kremu, ali okus je ... no da, zbilja jest !
Svakako, nešto što ću ponoviti, s malo više pažnje, s točnim količinama iz recepta, bez straha da će nam biti malo.
Jedan komad je više nego dovoljan da se ubijete jedući, ali nakon njega nećete osjećati težinu u želucu.



Dobar tek !

p.s. Mela pojela komad i dala visoku pozitivnu ocjenu. jedino ... malo ju je zašećerila, onako, odokativno njami

Recept preuzet sa fb stranice lchf sljedbenika.

Post je objavljen 26.12.2015. u 15:40 sati.