Subota je dan za jedan brz, ukusan i jeftin ručak.
Slažete li se sa mnom??
Danas kuham:
Spaghetti sa pilećim želucima
Da li ih spremate kod kuće ili vaši ukućani ne vole iznutrice??
SASTOJCI:
1. paketić spaghetti 500g
1. paketić pilećih želuca 500g
1. velika glavica luka
2. češnja češnjaka
2. lovorova lista
3. žlice domaćeg ajvara
2. žličice mljevene crvene paprike
- ulje
- sol
- papar
- vegeta
- voda po potrebi
- žlica brašna po potrebi
PRIPREMA
1. U manju dublju posudu stavite vodu da se počne grijati. Dok se voda grije pileće želuce nasjeckajte na manje komadiće. Kuhajte ih na umjerenoj vatri nekih 20-tak minuta dok ne omekšaju.
2. Luk je potrebno usitniti te popržiti na ulju dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Dodajte pileće želuce koje ste prethodno kuhali.
U smjesu ubacite lovorov list, posolite, popaprite te dodajte ostale začine po želji.
3. Podlijte ih vodom i ostavite da se krčka-ju još 20tak minuta do pola sata. Pred kraj kuhanja dodajte domaći ajvar.
Dobar tek.