Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzanagubina

Marketing

Trag u nama

Čudno je to kad nakon puno godina nađeš bilježnicu za koju si mislio da je davno nestala. Bilježnica stara 25 godina, u koju sam zapisivala tada svoje misli, moj dnevnik.....Već sam zaboravila na njega. Kako se našao među stvarima, nakon nekoliko seljenja nikad mi neće biti jasno. I među raštrkanim mladenačkim mislima zaljubljene dvadesetogodišnjakinje, tu je i nekoliko pjesama, na koje sam potpuno zaboravila. Znam da sam ih pisala. I tada sam, kao i sada imala potrebu svoje misli zapisati. Samo su moje misli tada stale u stih, u pjesmu...Sada, "malo" zrelija čini mi se logičnije pisati bez rime, pustiti misli da teku i tako ih zapisivati.
Sjećam se sebe sa dvadeset i koju godinu, sjećam se tih ljubavi tada. I onog osjećaja da će ljubav trajati vječno. I sjećam se onog osjećaja kao da ti netko izmakne tlo pod nogama (kao stolnjak na nekoj večeri) kad osjećaš da je ljubavi kraj. I znaš da je možda i bolje tako a opet se boriš. Dok ne shvatiš da nema smisla. I pustiš....i osjetiš da ti se srce kida napola. I sada, nakon toliko godina, premda sam sretno udana, i imam divnu obitelj, ipak nisam zaboravila.

Ali sam zaboravila na pjesme...znala sam da su tu, ali ne bih se ni jedne više mogla sjetiti.....Kao kroz maglu odzvanjaju stihovi, koje nikada prije nitko nije pročitao. Trebali su ostati moja tajna....do danas.

Trag u nama

Pustila sam te da odeš
da nestaneš u noći...
možda je tako i bolje.
Znam, bit' će nam žao,
kajat' ću se poslije,
ali za borbu ja nemam više volje.

Ja nemam snage za takav život,
ispunjen strahom i suzom u duši.
Ti ne želiš ljubav na moj način,
a mene tvoj stav prema životu guši.

Bilo je kratko, ludo i lijepo,
a ostavio si dubok trag u nama.
Mislila sam trajati će vječno,
a nakon svega,
ja sam opet sama.

U redu, idi
znam da je to jedini način.
Samo te molim,
ne vraćaj se više.
Ja te zaboraviti nikada neću
ali pusti život
da novu priču piše.....


To sam bila ja, sa dvadeset godina. Ne zamjerite mi na mladenačkoj rimi i sladunjavim riječima....tako je to kad imaš dvadeset godina i misliš da će ti se srce raspuknuti od ljubavi.
Post je objavljen 22.07.2015. u 16:53 sati.